Naujienos

Dviračių draugai Lingenerio gatvėje

“Caritasverband Rheine” apdovanota kaip “dviračiams palankus darbdavys

Rheine. cpr. Malonus apsilankymas Caritas namuose Lingener Straße gatvėje. Iniciatyvos “Dviračiui draugiškas darbdavys” atstovas Andreasas Bittneris ir Norbertas Pollas iš Vokietijos dviračių klubo (ADFC) Rheine praėjusį ketvirtadienį apsilankė Caritas namuose ir įteikė Caritas asociacijai Rheine sertifikatą “Dviračiui draugiškas darbdavys”. “Jei daugiau žmonių į darbą važiuoja dviračiais, tai prisideda prie fizinio aktyvumo, taigi ir prie sveikatos stiprinimo”, – aiškina Alexanderis Breulmannas, atsakingas už “Caritas Rheine” tvarumą ir klimato apsaugą. “Įrodyta, kad dviratininkai turi mažiau nedarbingumo dienų ir mažesnę infekcijų riziką. Tada, žinoma, nebelieka išlaidų degalams, skirtiems vidaus degimo varikliui. Dviračiams palankios priemonės yra “Caritas Rheine” aplinkosaugos vadybos dalis ir, žinoma, prisideda prie klimato apsaugos”, – tęsia Breulmannas.

Būdama socialinių paslaugų teikėja, “Caritas” taip pat mąsto kartu su atitinkamomis koncepcijomis. Pavyzdžiui, psichikos ligomis sergančių asmenų įstaigoje buvo sukurta koncepcija, pagal kurią kasdienius pirkinius galima apsipirkti ne automobiliu, o krovininiu dviračiu.

Dviračiams draugiškame Reino mieste “Caritas” asociacija yra pirmoji visoje Vokietijoje, kuriai sėkmingai atliktas “dviračiams draugiško darbdavio” auditas. “Atsižvelgiant į tai, kad “Caritas” veikia visoje šalyje ir yra tvirtai įsišaknijusi savanoriškoje veikloje bei vietos bendruomenėse, “Caritas Rheine” yra puikus aktyvaus ir tvaraus judumo skleidėjas”, – sako Bittneris, džiaugdamasis gerovės asociacijos įsipareigojimu.

“Labai džiaugiamės šiuo apdovanojimu ir šiek tiek didžiuojamės, kad pavyko jį gauti, taip sakant, “iš peties”. Tai rodo, kad jau kurį laiką einame teisingu keliu skatindami tvarų judumą”, – priduria “Caritas” valdybos narys Dieteris Fühneris.

ADFC nuo 2017 m. suteikia šį ES masto sertifikatą. Dabar “Caritas” asociacija gavo prestižinį “sidabrinį” antspaudą. Tačiau kas iš tikrųjų yra dviračiams palankus darbdavys? Dviračiams draugiški darbdaviai taupo išteklius ir išmintingai naudoja lėšas: Dviračių stovėjimo aikštelė yra pigesnė ir užima mažiau vietos nei automobilių stovėjimo aikštelė. Todėl tie, kurie įdarbina darbuotojus ant dviračių, gauna daug naudos. Be to, įrodyta, kad reguliari mankšta gerina sveikatą ir motyvaciją.

Kitas auditas sertifikatui gauti bus atliekamas 2025 m. A. Breulmannas tvirtai tiki, kad “Caritas Rheine” ir toliau tobulės iki tol, kad pelnytų “aukso” lygį.

Nuotraukoje: ADFC atstovai Norbertas Pollas (l.) ir Andreasas Bittneris (r.) įteikė “Caritas” sertifikatą (iš kairės) Stefanui Gude’ui (Asociacijos politikos ir komunikacijos vadovas), Alexanderiui Breulmannui (Reino “Caritas” klimato apsauga ir tvarumas) ir “Caritas” valdybos nariui Dieteriui Fühneriui.