Naujienos

Paminklų diena Reino savivaldybės muziejuose

Rugsėjo 11 d., sekmadienį, Atvirų paminklų dieną, visi trys Reino savivaldybės muziejai bus atviri, o jaunimui ir vyresniems bus siūlomi specialūs nemokami pasiūlymai. 11 val. Falkenhofo muziejuje gidė Marianne Probst lankytojus supažindins su pastato istorija ir architektūra. Be kita ko, sužinosite, kur anksčiau buvo Falkenhofo virtuvė ir kad rytinis sparnas ir vidurinis pastatas iš pradžių nebuvo tiesiogiai sujungti vienas su kitu.

15 ir 16.30 val. prasideda dvi ekskursijos po Bentlage vienuolyną, kuriose taip pat daug dėmesio skiriama architektūros istorijai. Gidė Christel Mahlmann pasakoja apie laikotarpį nuo 1437 m., kai kryžiuočiai iš vietinio smiltainio pastatė savo vienuolyno kompleksą Bentlage, vadovaudamiesi idealiu keturkampio komplekso su vienuolynu planu, kuris nuo ankstyvųjų viduramžių palaipsniui paplito visoje Europoje.

6-12 metų vaikams ši popietė vadinasi: į muziejaus studiją! Nuo 15 iki 17.30 val. jie gali nutapyti savo vienuolyno paveikslą su šūkiu “Su teptuku ir palete”. Šią veiklą prižiūrės muziejaus gidė Paula Winter. Bus parūpinta drobių ir akrilinių dažų, taip pat bus pateikta naudingų patarimų, kaip sukurti puikius paveikslų motyvus.

Trečiasis įspūdingas paminklas – druskos virimo katilas, pastatytas Miunsterio druskų gamyklų draugijos užsakymu XX a. ketvirtajame dešimtmetyje. Nuo 11 iki 15 val. gidė Christel Schmitz suteiks įdomios informacijos apie šios priešindustrinės gamybos vietos istoriją ir ves lankytojus po namą bendraudama su lankytojais, kurie taip pat kviečiami užsukti į buvusį druskų gamyklos inspektoriaus namą, kuriame dabar įrengtas rašytojui Josefui Winckleriui skirtas muziejus.

Falkenhofo muziejus, muziejus Kloster Bentlage ir Druskos virimo katilas paminklo dieną taip pat dirba iki 18 val., nepriklausomai nuo programų. Įėjimas, ekskursijos su gidu ir praktiniai užsiėmimai vaikams nemokami. Informacija: Rheine Municipal Museums 05971 – 920610.