Naujienos

Rugsėjo 8 d. visoje šalyje skelbiamas pakartotinis sirenų pavojaus signalas

Rheine. 2022 m. rugsėjo 08 d., ketvirtadienį, Šiaurės Reino-Vestfalijos žemėje vyks bandomasis sirenų pavojaus signalas. Lygiai 11.00 val. visose savivaldybėse, taip pat ir Reine, bus įjungtos sirenos. Be to, perspėjimo programėlės “NINA” (Federalinės vyriausybės ekstremalių situacijų informacijos ir naujienų programėlė) ir “KATWARN” kartu su sirenos repeticijos signalu bus siunčiami pranešimai.

Visoje šalyje vykdomas bandomasis sirenų pavojaus signalas skirtas sirenų infrastruktūrai išbandyti ir kartu didinti gyventojų informuotumą apie sirenų signalus. “Techniniai sirenų bandymai yra svarbūs. Tik reguliariai tikrinant galima patikrinti, ar veikia ir patikimumą. Visoje šalyje paskelbę bandomąjį sirenų aliarmą, norėtume tuo pačiu metu pasinaudoti ir šia tema, kad piliečiai taip pat galėtų ką nors nuveikti su sirenų garsais”, – priemonę aiškina vidaus reikalų ministras Herbertas Reulas.

Dėl karo Ukrainoje Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės vidaus reikalų ministerija skubiai atšaukė paskutinį sirenų pavojaus signalą 2022 m. kovo mėn., kad būtų išvengta gyventojų nerimo ar net klaidingų interpretacijų, taip pat kad pas mus pabėgusiems žmonėms būtų užtikrinta reikalinga ramybė ir saugumas.

Ką išgirsime ketvirtadienį?

Bandomojo signalo pradžia prasidės 1 minutės nepertraukiamu toniniu signalu. Po to pasigirs 1 minutės kylantis ir krentantis įspėjamasis tonas. Esant ekstremaliai situacijai, visi gyventojai prašomi šiuo signalu nedelsiant eiti į pastatą ir įsijungti radiją, kad gautų papildomos informacijos. Informacija taip pat skelbiama valdžios institucijų interneto svetainėse. Tačiau 110 ir 112 reikėtų skambinti tik skubiais atvejais. Galiausiai vėl pasigirsta garsinis signalas.