Naujienos

Įspūdinga kelionė pas partnerius

Prasidėjo Lietuvos miestų partnerystės asociacijos pilietinė kelionė į Trakus

Rheine/Trakai. Kupini įspūdžių, pirmadienio rytą dalyviai pradėjo piliečių kelionę į Lietuvą. Wolfgangas Nehusas ir vėl organizavo šią kelionę Reino miesto susigiminiavusių miestų asociacijai. Svarbiausias akcentas bus dalyvavimas jubiliejaus iškilmėse. Trakai, atsigręžę į 700 metų istoriją, šią ypatingą sukaktį švęs rugsėjo 8 d.

Po 4.20 val. starto Emstoro aikštėje grupė po ilgos kelionės pasiekė Puttgarden-Rödby keltą Danijoje. Toliau keliaujant Danijoje buvo pervažiuotas Öresundo tiltas.

Öresundo tiltas yra ilgiausias pasaulyje lynų tiltas, skirtas kombinuotam kelių ir geležinkelių eismui. Kartu su Drogdeno tuneliu ir dirbtine Peberholmo sala jis sudaro mokamą Oresundo jungtį, kuri jungia Danijos sostinę Kopenhagą su Švedijos miestu Malme ir taip prisidėjo prie Oresundo regiono atvėrimo. Siena eina 883 m į vakarus nuo vakarinės poros stulpų ir yra pažymėta ženklais, esančiais prie artimiausio vartų tilto. Tiltas buvo atidarytas eismui 2000 m. liepos 1 d. Bendras tilto ilgis – 7845 metrai.

Švedijoje kelionė tęsėsi į Karlshamno uostą, kur laukė keltas “M/V Prins Richard”, skirtas persikelti į Kleipėdą Lietuvoje.

Dalyviai nakvojo kelte, kad antrąją kelionės dieną galėtų pradėti pailsėję.