Naujienos

Partneriai irkluoja išvien

Reino miesto partnerystės asociacijos susitikimas su Borne prie Emso upės komitetu

Per nedidelį mokymo kursą Jochenas Brunsas paaiškino ypatingą irklavimo drakono valtimi būdą.

RHEINE. Kodėl gi ne ant vandens – taip pagalvojo Reino miesto partnerystės asociacijos valdybos nariai, pakvietę Borne partnerių komitetą į tradicinę partnerių dieną. Todėl praėjusį šeštadienį jie susitiko PC Emsstern teritorijoje, kad prie kavos ir pyrago apsikeistų naujienomis, kad, taip sakant, kartu surastų tinkamą kursą vandenyje, o paskui per vakarienę Borneplatz esančiame Boten Veit restorane apžvelgtų tai, ką patyrė, bet taip pat pažvelgtų į ateitį. Kitais metais bus švenčiamos 40-osios Reino ir Borno miestų partnerystės metinės. Ir yra keletas idėjų!

Per kavos vakarėlį PCE klubo patalpose pirmininkas Reineris Wellmannas pirmiausia šiltai pasveikino svečius iš Nyderlandų. Jis padėkojo PC Emsstern, kuri ne tik suteikė savo didelę drakono valtį kelionei ant vandens. Valdybos narys Jochenas Brunsas sutiko vairuoti laivą ir iš anksto suteikti svečiams informacijos apie asociaciją, taip pat kelionės metu papasakoti įdomių detalių apie pastatus, gamtos apsaugą ir vandens sporto istoriją Reine.

Po teorijos sekė praktika.

Dalyviai įsitikino, kad plaukimas drakono valtimis gali būti nelengvas sportas, kai trumpai sprinto distancijoje plaukė link Ludgerusbrücke. Irkluotojai trumpai aplankė miesto centrą, prieš pat užtvanką apsisuko ir nekantriai laukė prie krantinės. Ne visi nariai atvyko kartu.

Po “Anlegeschluck” – tosto už sėkmingą kelionę – visi nuvyko į Borneplatz, kur partneriai užbaigė dieną vakariene. Tačiau jie tikriausiai netrukus vėl susitiks, nes jubiliejinių metų veiklą jau reikia vykdyti kartu. Pavyzdžiui, abi pusės deklaruoja ketinimą pertvarkyti prieš daugelį metų nutiestą dviračių taką, jungiantį abu miestus, ir papildyti jį turistine informacija bei įdomiomis lankytinomis vietomis.

Per baigiamąją vakarienę Borneplatz aikštėje šeimininkai ir svečiai pakėlė tostą už partnerystę.

Kitas bendras renginys bus viešas “Overijssels Bizantijos vyrų choro” koncertas lapkričio 13 d. 17 val. miesto Šv.Dionizijaus bažnyčioje. Pasirengimas tam ką tik prasidėjo.