Naujienos

Reino miestas kviečia rinktis pačiam

Derliaus nuėmimo projektas “Geltonas kaspinas” prieš maisto švaistymą

Rheine obelys yra pilnos skanių vaisių. Kad vaisių perteklius nesugestų, Žemutinės Saksonijos Žemutinės Saksonijos mitybos ir namų ūkio ekonomikos centras ZEHN jau trečią kartą inicijuoja derliaus nuėmimo projektą “Geltonas kaspinas”, kuriame dalyvauja ir Reino miestas. Geltonas kaspinas aplink obelį rodo: Čia savidulkiai gali nemokamai ir be konsultacijų skinti vaisius savo reikmėms.

Rheine. Geltoni kaspinai daugiausia puošia Reino srities obelis. Vaisių derlius bus renkamas iki spalio mėn. Geltonu kaspinu obelų savininkai žymi medžius, nuo kurių savininkams leidžiama nemokamai ir be konsultacijos rinkti obuolius savo reikmėms. Taip išvengsite vaisių pertekliaus sugedimo. Norintys patys skinti vaisius turėtų laikytis šių reikalavimų: Vaisius reikėtų skinti tik pasiekiamus arba skinti nuo žemės. Laipioti po medžius draudžiama. Be to, derliaus nuėmimo projekto geltonos spalvos juostelės negalima painioti su kitomis juostelėmis: Pavyzdžiui, auginant vaisius, tiesiam augimui palaikyti naudojama iš geltonos gumos pagaminta rišamoji medžiaga. Derlių leidžiama nuimti tik tose vietose, kuriose yra popierinės ZEHN geltonosios juostelės ir pranešimai apie leidimų išdavimą.

Svetainė su vietomis

Svetainėje www.zehn-niedersachsen.de/standortkarte savitarnos rinkėjai gali rasti daugybės vietų apžvalgą. Pavyzdžiui, Reino mieste galite rinktis iš daugybės medžių Salinen parke. “Praėjusiais metais TBR pakabintus geltonus kaspinus nežinomi asmenys kelis kartus pašalino. Vis dėlto Salinen parke taip pat leidžiama rinkti ir patiems”, – aiškina už planavimą ir statybas atsakinga komisaro pavaduotoja Milena Schauer. Reino miestas ir Techniniai darbai yra įsipareigoję įgyvendinti derliaus nuėmimo projektą regione. Visi, kurie nori išsaugoti maistą nuo sugedimo arba patys nuskinti vaisius, daugiau informacijos apie derliaus nuėmimo projektą gali gauti iš Franziskos Moß iš Reino miesto (05971/939 460, ) arba ZEHN interneto svetainėje www.zehn-niedersachsen.de/gelbesband.

Aplinkybės: Oldenburge įsikūręs Žemutinės Saksonijos mitybos ir namų ūkio ekonomikos centras (ZEHN), be mitybos, namų ūkio ekonomikos ir kasdienių įgūdžių temų, skatina vertinti maistą. Žemutinėje Saksonijoje ZEHN trečią kartą inicijavo geltonojo kaspino derliaus nuėmimo projektą. Praėjusiais metais buvo išdalinta daugiau nei 3300 geltonųjų kaspinų.