Naujienos

Prieš didįjį persikraustymą

Pertvarkant rotušės centrą taip pat bus visiškai modernizuota savivaldybės biblioteka.

Alternatyvi savivaldybės bibliotekos vieta Osnabrücker Straße gatvėje

Rheine. Pradėtas rotušės centro, įskaitant biblioteką, funkcinis išplėtimas, restruktūrizavimas ir modernizavimas. Savivaldybės biblioteka statybos darbų metu bus perkelta iš rotušės centro. Iki 2022 m. rugpjūčio 20 d., šeštadienio, visi trokštantys mokytis turėtų apsirūpinti žiniasklaidos priemonėmis, nes biblioteka laikinojoje vietoje vėl pradės veikti tik spalio viduryje. Paskolų laikotarpiai baigiasi tik spalio pabaigoje. Nepaisant perkėlimo, visos bibliotekos skaitmeninės paslaugos bus prieinamos be apribojimų.

Laikinoji vieta Osnabrücker Straße

Nuo rugpjūčio 22 d. iki spalio vidurio Reino miesto biblioteka nedirbs. Kol rotušės centre vyks plataus masto renovacijos darbai, biblioteka laikinai persikels į Osnabrücker Straße 84 (buvusi TOOM-Markt).

Pertvarkant Rotušės centrą bus visiškai atnaujinta ir modernizuota savivaldybės biblioteka. Biblioteka parengė koncepciją, kurioje apibūdinami ateities reikalavimai bibliotekoms dėl socialinių ir technologinių pokyčių.

Atnaujinta biblioteka taps miesto visuomenės susitikimų vieta, skaitmeninių kompetencijų centru, mokymosi visą gyvenimą ir švietimo galimybių portalu, integracijos ir dalyvavimo vieta. Didžioji dalis bibliotekos patalpų bus įrengta rotušės centro pirmame aukšte, su dideliais langais į autobusų stotį ir Staelsche Hof. Bus glaudus ryšys su kavine. Į viršutinę bibliotekos erdvę bus galima patekti erdviais laiptais. Viršuje yra daug darbo vietų ir kambarių, o svarbiausias akcentas – skaitymo sodas ant stogo. “Modernizuotame rotušės centre įsikūrusi biblioteka padės išlaikyti miestelio meilę ir patrauklumą. Todėl dėl būtinų renovacijos priemonių sutinkame persikelti į kitą vietą ir tikimės, kad bibliotekos lankytojai ras kelią į Osnabrücker Straße. Čia bus galima naudotis visomis paslaugomis. Tikimės, kad spalio viduryje vėl pradėsime veikti. Žinoma, mūsų skaitmeninės paslaugos bus prieinamos visą parą be pertraukų”, – komentuoja Elsbeth Wigger.

Iš Osnabrücker Straße gatvėje esančios buvusios Toom-Markt bibliotekos nesunkiai pasieksite biblioteką. Autobusų stotelė yra beveik priešais duris, automobilių stovėjimo vietomis galima naudotis nemokamai, taip pat galima statyti dviračius. Bibliotekos kambarys yra šviesus ir draugiškas – čia neabejotinai svarbiausia yra “Berlyno siena”. Originalios dalys rodomos lango srityje. Istorija čia atgyja. “Biografijas talpiname šalia šių istorinių eksponatų”, – pasakoja Elsbeth Wigger.

Bibliotekos perkėlimas turėtų būti baigtas iki 2024 m. pradžios. Tuomet laukia kitas žingsnis ir jis grįš į miesto centrą.

Svarbiausias laikinųjų namų akcentas: originalios Berlyno sienos dalys.

Laikinieji namai Osnabrücker Straße 84.

———————————————————————————————————————————————————————————————–

Paskutinė skolinimosi galimybė prieš persikraustymą: 2022 m. rugpjūčio 20 d., šeštadienis

Laikino apgyvendinimo vietos atidarymas:Spalio viduryje

Mūsų darbo laikas – Rotušės centras ir alternatyvios patalpos

Pirmadienis14 – 18 h
Antradienis – penktadienis10-18 val.
Šeštadienis10-13 val.

1 nuotrauka (architekto biuras “Kresings”): Pertvarkant rotušės centrą, bus visiškai modernizuota ir miesto biblioteka.

2 nuotrauka (Reino miesto biblioteka):

3 nuotrauka (Reino miesto biblioteka):