Naujienos

“#ThatMakeWeTogether”

Kultūrų festivalis S. Antonio centre

Rheine. cpr. “#DasMachenWirGemeinsam” – tokiu šūkiu šeštadienį, rugpjūčio 13 d., S. Antonio centre, Rheine Caritas tarpkultūrinių susitikimų centre, vyks tradicinis kultūrų festivalis. Šis šūkis pabrėžia S. Antonio centro pobūdį. Jau kelis dešimtmečius čia, Centro ir Reino miestuose, gyvai sugyvena ir švenčiamos įvairių žemynų kultūrų šventės. Šią dieną daugiausia dėmesio skirsime bendram šventimui ir džiaugsmo išgyvenimui. “Šį vakarą norime kartu švęsti įvairovės šventę”, – aiškina skyriaus vadovė Elke Zeitner.

Oficialus festivalio atidarymas vyks 18.30 val. Prieš tai mažųjų lankytojų lauks spalvinga scenos programa, o nuo 17 val. bus piešiama ant veidų. “Viso vakaro metu lankytojų laukia S. Antonio centre įsikūrusių asociacijų ir grupių pasirodymai, – trumpai pristatydamos renginį sako Migracijos ir integracijos tarnybos darbuotojos Jennifer Hunting ir Natalie Holthaus ir priduria: – Laukiame kitų grupių ir asociacijų iš viso Reino miesto, kurios dalyvaus kultūrų festivalyje. Įvairios grupės ir asociacijos ruoš tarptautinius skanėstus fizinei gerovei.

“Tikimės gražaus vakaro su spalvingais ir įdomių susitikimų trokštančiais svečiais. Reino gyventojai jau kelis dešimtmečius yra žinomi dėl to, kad padeda iš viso pasaulio atvykti į Reiną žmonėms, turintiems migracijos patirties”, – sako Zeitneris, nekantriai laukiantis festivalio, į kurį, žinoma, nuoširdžiai kviečiami visi norintys.