Naujienos

Stiprinkite vieni kitus

Mergaičių projektas S. Antonio centre skatina sanglaudą

Rheine. cpr. Trečiąją ir ketvirtąją atostogų savaitę buvo gyva S. Antonio centre, Rheine Caritas tarpkultūrinių susitikimų centre. “Tarpkultūrinė mergaičių grupė” – tai Migracijos ir integracijos tarnybos ir “Euregio” bendrojo lavinimo mokyklos Reine bendradarbiavimo pasiūlymas. Praėjusiais mokslo metais penktos ir šeštos klasės mergaitės turėjo patirti bendruomeniškumą ir užmegzti naujas pažintis. Taip būtų galima kurti tinklus ir gilinti socialinius bendravimo su kitais įgūdžius.

Iš viso į šią atostogų programą užsiregistravo 16 mergaičių. Merginų grupės projekto koordinatorė ir Migracijos ir integracijos tarnybos darbuotoja Kiana Aminpour parengė dvi skirtingas savaites. Jai padėjo socialinė pedagogė Isabel Bachmann iš projekto “Kartu kaimynystėje. Projektas “Stiprinti vaikus – užtikrinti ateitį”, vykdomas Reino “Caritas” asociacijos jaunimo konsultaciniame centre.

Pirmoji savaitė buvo skirta savęs suvokimui ir savo asmenybės vertinimui per meninį ir estetinį dalyvių ugdymą. Bendradarbiaudami su “Caritas” vaikų ir jaunimo namų socialine darbuotoja Heike Kajüter, jie sukūrė kūno dydžio judesio paveikslėlius. Be to, buvo pagamintos lobių skrynios, kuriose mergaitės galės saugoti asmeninius turtus, taip pat ir ateičiai.

Antrąją savaitę daugiausia dėmesio buvo skiriama savęs įtvirtinimui ir vienas kito gynimui. Padedamos socialinės pedagogės ir prevencijos specialistės Juttos Kleinschnitker-Dammann iš Caritas vaikų ir jaunimo namų, moksleivės mokėsi, kaip reaguoti tam tikrose situacijose. Per žaismingus pratimus dalyviai mokėsi aiškiai pasakyti “Ne!”, fiziškai apsiginti ir suvokti, kur yra jų asmeninės ribos. Svarbiausias savaitės akcentas buvo lentų trypimas ir laužymas, kurio metu mergaitės galėjo išbandyti savo jėgą. Ypač didelio susidomėjimo sulaukė vaidmenų žaidimas, kurio metu dalyviai praktiškai išbandė, kaip reaguoti į priekabiavimą viešajame transporte. Savaitės pabaigoje vykusioje refleksijos sesijoje daugelis dalyvių teigė, kad dabar jiems lengviau pasakyti “Ne!”.

Tačiau, žinoma, nebuvo pamirštos ir linksmybės bei bendruomeniškumas. Abi savaites mergaitės kartu žaidė įvairius žaidimus ir lankėsi “Pabėgimo kambaryje”. Kiekvieną dieną buvo ruošiamas sveikas maistas, o kartu vyko malonūs pokalbiai. Taip dalyviai patyrė komandinį darbą ir sanglaudą. Programą finansavo Federalinė šeimų, pagyvenusių žmonių, moterų ir jaunimo reikalų ministerija pagal veiksmų programą “Pasivyti “Corona”.