Naujienos

Aiškus “ne” seksualinei prievartai

Saugumas Emsfestivalyje Nauja moterims skirta kampanija

Kitą savaitgalį (2022 m. liepos 28-31 d.) prasidės tradicinis Emsfestivalis, žinomas toli už Reino ribų. Keturioms dienoms Emso krantai, plaukiojanti scena ir miesto centras su užeigomis ir barais taps absoliučiu miesto centru.

Tačiau audringi ir linksmi vakarai ir naktys taip pat kelia pavojų moterims ir merginoms. Siekdami suteikti kuo didesnį saugumą, specializuotas konsultacinis centras prieš seksualinį smurtą (Diakonie WesT e.V.), Reino miesto lygių galimybių pareigūnas ir Rheine.Tourismus.Veranstaltungen.EV pradeda kampaniją “Ar čia yra Luisa?”.

Šiuo klausimu moterys gali greitai ir diskretiškai kreiptis į kasos darbuotojus, kad šie joms padėtų, jei jos jaučiasi priekabiaujamos. Kampanijoje taip pat dalyvauja “Emsfestival” maitinimo įstaigų darbuotojai.

Pagalba gali atrodyti labai skirtingai. Pavyzdžiui, galima iškviesti taksi, informuoti moterų draugus ir palydovus arba, atitinkamos moters prašymu, iškviesti policiją. Luisa padeda ne tik konkrečiose situacijose, bet jau vien tai, kad gali suteikti žemo slenksčio pagalbą, suteikia saugumo jausmą. Šia kampanija siekiama didinti informuotumą apie seksualinio priekabiavimo problemą ir apsaugoti moteris.

“Geroms šventėms reikalingos geros pagrindinės sąlygos ir dėmesingi šeimininkai. Džiaugiamės galėdami įgyvendinti palyginti naują projektą “Luisa” Reino mieste vykstančiuose renginiuose. Tai padeda didinti informuotumą ir aiškiai pasiųsti signalą prieš seksualinį smurtą”, – aiškina Ria Mester, Gaby Beckmann ir Anja Ohlrogge. “Norime, kad šventimas būtų saugesnis ir sumažėtų stabdžių slenkstis prašyti pagalbos”, – teigia bendradarbiavimo partneriai.