Naujienos

10-14 metų vaikams skirtos atostogų programos

Kulturrucksack: keturi patiekalai Falkenhofo muziejuje

Būkite kūrybingi, atraskite naujų technikų ir galbūt net susiraskite naujų draugų – taip galima apibendrinti Falkenhofo muziejaus vasaros atostogų programą 10-14 metų vaikams ir jaunimui. Nuo rugpjūčio 1 d., pirmadienio, muziejaus edukatorė Alexandra Dolezych siūlo keturis skirtingus kūrybinius kursus, kurie vyks nuo 10 iki 14.30 val. Dalyviai gali dalyvauti viename, keliuose arba visuose keturiuose kursuose, priklausomai nuo jų nuotaikos. Rugpjūčio 1 d., pirmadienį, dalyviai studijoje dirbs su moliu ir išbandys, kaip dekoruoti porcelianą ir keramiką. Trečiadienį, 03.08., daugiausia dėmesio bus skiriama auksavimui. Naudodami brangiųjų metalų imitacijos lakštus išbandysime šimtmečių senumo techniką, kurios dėka maži daiktai nuostabiai spindi.

Rugpjūčio 5 d., penktadienį, į muziejų kviečiami vaikai ir jaunuoliai, mėgstantys kurti spalvotai. Šią dieną bus kuriami autoportretai akriliniais dažais ir ant drobės. Tam įkvėpimo suteikia muziejuje esantys istoriniai paveikslai. Paskutiniąją dieną, pirmadienį, 08.08, numatytas dar vienas specialus užsiėmimas: dalyviai galės patys sukurti nedideles paveikslų serijas, naudodami dvi spaudos technikas – linoraižinį ir ofortą. Žinoma, visos dienos kursuose galite įgyvendinti savo idėjas.

Visi kursai rengiami pagal Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės paramos programą “Kulturrucksack NRW”, kuri jau daugelį metų sėkmingai vykdoma Reine ir Šteinfurto apskrityje. Tai reiškia, kad dalyvavimas yra nemokamas visiems vaikams ir jaunuoliams. Dalyviai dirbs nedidelėse grupėse, o pietų pertraukai prašoma atsinešti savo maisto ir gėrimų. Registruotis būtina ir ją galima atlikti svetainėje rheine.feripro.de. Daugiau informacijos teiraukitės savivaldybės muziejų lankytojų biuro telefonu 05971-920610.