Naujienos

Separacijos ir skyrybų vaikai

Grupės pradžia nuo rugsėjo 13 d.

Rheine. cpr. Vokietijoje kasmet daugiau nei 130 000 vaikų patiria tėvų skyrybas arba išsiskyrimą. Jau kas trečia santuoka išsiskiria. Po dvejus metus trukusios “Corona” situacijos pastebima didėjimo tendencija. Vaikams tėvų gyvenimas skyrium arba skyrybos reiškia, kad jų gyvenamoji aplinka iš esmės pasikeičia. Vidinis chaosas, kurį patiria berniukai ir mergaitės, neretai pasireiškia fiziniais simptomais ar elgesio problemomis. Vaikai tampa pastebimai liūdni, užsisklendžia savyje, vagiliauja arba labai suprastėja jų mokymosi rezultatai. Galimų reakcijų į skyrybų situaciją yra įvairių.

Grupėje vaikai žaismingai ir lingvistiškai bendradarbiauja su konsultacinio centro darbuotojais, ieškodami pagalbos savo naujoje gyvenimo situacijoje. Aptariamos viltys dėl galimo tėvų susijungimo, praktikuojamos emocinių problemų sprendimo strategijos ir vaikams tinkamu būdu pateikiama informacija apie teisinius terminus. Bet kokiu atveju, berniukų ir mergaičių tarpusavio mainai turi didelį palengvinantį poveikį vaikams. Lygiagrečiai su grupine programa vaikams siūlomas darbas su tėvais. Tėvams padedama suprasti savo vaikų požiūrį ir atskirti “poros lygmenį” nuo “tėvų lygmens”, kai jie patys reaguoja į separacijos ir skyrybų situaciją.

Šių metų grupė, skirta vaikams, gyvenantiems skyrium ir išsiskyrusiems, prasidės rugsėjo 13 d. Šeši 9-11 metų amžiaus vaikai per dešimt grupės susitikimų saugioje aplinkoje nagrinės separacijos ir skyrybų temą.

Susidomėję tėvai iš Reino, Neuenkircheno ir Vėtringeno gali skambinti Marlies Suthoff ir Christianui Niemannui į konsultacinį centrą Lingener Straße 13, Reine, tel. 05971 862-261, kad gautų informacijos ir užregistruotų savo vaikus.