Naujienos

Norėčiau ko nors savo gimtadienio proga!

Liepos 20 d. man sukaks 72 metai – ir man sekasi labai gerai! Tačiau daugybei žmonių Ukrainoje, kenčiančių nuo baisaus karo, visai nesiseka. Prieš keletą mėnesių mūsų giminystės asociacija užsibrėžė užduotį padėti Rusijos užpultos šalies žmonėms. Per mūsų lėšų rinkimo kampaniją jau surinkta daug pinigų. Per mūsų miestą dvynį Trakus Lietuvoje galėjome nupirkti vaistų dviem partnerinėms ligoninėms Ukrainoje.

Tačiau mes taip pat galėjome padėti vietoje, Reine, organizuodami pabėgėlių, kurie vyko pas savo giminaičius Portugalijoje, apgyvendinimą ir priežiūrą.

Dabar remiame dar vieną projektą: penktadienį 1. FC Eintracht Rheine ir Caritasverband kvietimu į Rheine atvyko 15 jaunuolių ir jų palydovų iš futbolo internatinės mokyklos Rytų Ukrainoje. Juos Ukrainos ir Lenkijos pasienyje kartu su “Bullys” paėmė FCE nariai ir “Caritas” darbuotojai ir atvežė į Reiną.

Jie ir trys motinos apgyvendinti Caritas vaikų ir jaunimo namuose. Dėl labai išaugusių degalų kainų vien transportavimas keliomis transporto priemonėmis kainavo 3500 eurų. Artimiausiomis savaitėmis, o galbūt ir mėnesiais, mums skubiai prireiks pinigų, kad galėtume paremti vaikų viešnagę Reine. Žinoma, Reino miesto socialinės rūpybos tarnyba taip pat prisideda, tačiau papildomoms išlaidoms pinigų nėra. Beje, taip pat skubiai ieškome dviračių vaikams ir moterims.

Būčiau laiminga, jei galėtumėte skirti kelis eurus ir padovanoti juos man gimtadienio proga:

Miestų partnerystės asociacija tikisi tolesnės paramos. Pinigines aukas galima pervesti į sąskaitą IBAN DE 65 4035 0005 0000 0642 53 su raktažodžiu “Hilfe für die Ukraine”, esančią Stadtsparkasse Rheine.. (Paprašius bus išduoti aukų kvitai).