Naujienos

Vaikų patariamoji taryba atidžiai apžvelgia Reino miesto žaidimų aikšteles

Rheine. Trečiadienį, 2022.06.22, vaikų patariamoji taryba, kurioje iš viso buvo 15 vaikų, geriausiu vasaros oru išsiruošė į kelionę po miesto žaidimų aikšteles. Vaikų patariamoji taryba yra 11 metų ir vyresnių vaikų komitetas. Šis pasiūlymas – tai galimybė vaikams išsakyti savo nuomonę ir įsitraukti.

Žaidimų aikštelės dažniausiai tenkino vaikus

10.00 val. vaikai dviračiais atvyko prie Naujosios rotušės, kur juos jau pasitiko du Jaunimo gerovės tarnybos darbuotojai ir vienas JFD darbuotojas. Buvo planuojama dviračiu aplankyti penkias žaidimų aikšteles. Pirmoji stotelė buvo žaidimų aikštelė Heinrich-Duhme-Straße gatvėje. Atvykus vaikams buvo pateiktas pirmasis klausimynas ir leista patiems išbandyti ir išsamiai įvertinti žaidimų aikštelę. Kiekvienos atskiros žaidimų aikštelės vertinimo kriterijai buvo žaidimų aikštelių įrangos skaičius ir išvaizda, šiukšlių kiekis, priežiūra ir žaidimų aikštelių įrangos saugumas. Klausimyno pabaigoje jaunieji vaikų patariamosios tarybos nariai galėjo išsakyti ir užrašyti savo idėjas, pageidavimus ir pasiūlymus dėl žaidimų aikštelių. Kiti klausimynai buvo pildomi Schneewittchenweg aikštelėje, Emslando gimnazijos aikštelėje, Reichenbergweg, Ulmenstraße ir Nienbergstraße.

Vaikams buvo labai smagu įsijausti į stebėtojų ir vertintojų vaidmenį ir jie savo darbą atliko labai kruopščiai ir su puikiais komentarais. Tapo aišku, kur vaikai turėjo pasiūlymų, ką reikėtų patobulinti ir ką jie norėtų matyti. Pavyzdžiui, kai kuriose žaidimų aikštelėse buvo pageidaujama daugiau žaidimų įrangos arba jos atnaujinimo. Vaikų patariamoji taryba buvo patenkinta dauguma aplankytų žaidimų aikštelių. “Čia labai smagu”, – parašė vienas vaikas vertinimo lape. Kai kurios žaidimų aikštelės buvo nešvarios dėl cigarečių, sudaužytų stiklų ir pan.

Vaikai bus įtraukti į naujos žaidimų aikštelės ir poilsio zonos poreikių planą

Už atlygį per pietų pertrauką vaikai galėjo pasimėgauti gardžia gruzdinta bulvute arba kario dešrele. Po pietų kelionė dviračiais baigėsi ledų gėrimu prie Emso upės. Vaikų žaidimų aikštelių apžiūros metu buvo siekiama įtraukti Vaikų patariamosios tarybos vaikus į naują žaidimų ir laisvalaikio zonų reikalavimų planą, kuris šiuo metu yra rengiamas. Klausimynai davė įdomių idėjų ir impulsų, į kuriuos Reino miesto Jaunimo gerovės tarnyba norėtų atkreipti dėmesį ir į kuriuos bus atsižvelgta naujame žaidimų ir laisvalaikio zonų reikalavimų plane.

Nuotraukos: Vaikų patariamosios tarybos vaikai galėjo išsamiai ištyrinėti žaidimų aikšteles ir pateikti savo pasiūlymus, kaip jas patobulinti.