Naujienos

Į vėsų muziejų vasarą

Šaunūs muziejų kambariai ir nauji edukaciniai pasiūlymai – vasara Reino miesto muziejuose bus įvairi ir įdomi. Pirmą kartą nuo “Corona” pandemijos pradžios muziejai vėl skelbia spausdintą renginių programą. Ji galioja iki rugsėjo pabaigos ir yra skirta visoms kartoms. Pavyzdžiui, programoje numatyta praktinė veikla jaunoms šeimoms, vaikų ir jaunimo atostogų programos, šiuolaikinio meno paroda ir “Bentlagerio vasaros vakaras”. Viskas sukasi apie jaudinančius susitikimus su svarbiais meno kūriniais ir istoriniais objektais. Dažnai per šį procesą atgyja Reino miesto istorija.

Dionizijaus bažnyčios buvusio altoriaus reljefas

Tarp naujų pasiūlymų – teminės ekskursijos suaugusiesiems Falkenhofo muziejuje, kurios prasideda šį ketvirtadienį, birželio 30 d., 16 val. Iš viso yra šešios skirtingos temos, todėl yra šešios datos, per kurias galima apžiūrėti Falkenhofą nuo skliautuotų rūsių iki palėpės. Skirtingai nuo įprastų ekskursijų po visą namą su gidu, teminės ekskursijos suteikia išsamesnių žinių apie atskirus objektus ir jų ypatingą istoriją. Ketvirtadienį prasidėsianti bendra ekskursija su gide Marianne Probst daugiausia dėmesio skirs religiniam menui Falkenhofo kolekcijoje, ypač šventojo Dionizo altoriui, Meieringų skulptorių šeimai ir draugiškai besišypsančiam šventajam. Dalyvavimas teminėje ekskursijoje kainuoja 5 €, o muziejaus kasoje galima įsigyti perleidžiamą bilietą 4 asmenims už 16 €. Su šia kortele du draugai gali dalyvauti, pavyzdžiui, dviejose teminėse ekskursijose. Įėjimas į muziejų nemokamas.

Programos lankstinuką galima rasti žinomose platinimo vietose Reine: Falkenhofo muziejuje, Bentlage vienuolyne, RTV ir miesto bibliotekoje, taip pat savaitgaliais (šeštadieniais ir sekmadieniais nuo 14 iki 18 val.) Salzsiedehaus. Pasiūlymai visada atnaujinami ir juos galima peržiūrėti adresu www.rheine.de/falkenhof. Daugiau informacijos suteiks Reino savivaldybės muziejų lankytojų biuras tel. 05971-920610.

1 pav:

2/3 pav.: Kūrybinių atostogų programos