Naujienos

Miesto partneriai važinėja dviračiais kelyje

RHEINE. Geras oras, puiki nuotaika ir konkretizuoti tolesnio bendradarbiavimo planai: Praėjusį ketvirtadienį įvykęs bendras Reino miesto draugijos ir Borne partnerių komiteto dviračių žygis buvo itin darnus. Nepaisant paskelbto karščio, į starto vietą Langenhorste atvyko 16 dalyvių. Iš ten Hansas Horstmannas, suplanavęs ekskursiją, nuvedė dalyvius į Haus Wellbergen. Horstmannas svečiams iš dvynių miesto paaiškino, kad namo istorijoje taip pat yra nuorodų į Borne regioną. Grupė pasigrožėjo nuostabiais sodais ir išvyko į Burgsteinfurtą, kur kitas kelionės tikslas buvo restoranas “Bagno”.

Po pertraukos prie Kieferngrundsee ežero ir apsilankymo Bagno muzikos galerijoje dviratininkai pasistiprino pietų pertrauka. Maršrutas tęsėsi tiesiai į Vėtringeną ramiais ūkių keliukais ir gražiais kaimo keliukais. Buvo padaryta trumpa kelionė į Villa Jordaan. Hansas Horstmannas taip pat buvo surinkęs įdomių istorijos šaltinių.

Ekskursiją grupė baigė vakariene Althoffo viešbutyje “Landhotel”. Kitais metais, kai vyks kelionė į Nyderlandus, kilo mintis galbūt suplanuoti dviejų dienų bendrą kelionę. Nico Gosselt, partnerių komiteto narys ir kartu Borne dviratininkų klubo pirmininkas, turėjo keletą pasiūlymų, kuriuos labai palankiai įvertino Reino gyventojai. Taigi ši graži dviejų miestų partnerių tradicija, kurią dėl pandemijos teko dvejus metus nutraukti, vėl bus tęsiama.