Naujienos

Rheine miesto bibliotekoje vyksta daug renginių

Rheine. Miesto bibliotekos laukia dideli pokyčiai. Kai tik bus visiškai nugriautas Hertie pastatas, prasidės rotušės centro pertvarkymo darbai. Tai taip pat turės įtakos savivaldybės bibliotekai, kuri bus perkelta į kitą vietą, kol vyks renovacijos darbai. 2022 m. rugpjūčio 22 d. išvežimo furgonai stovės priešais duris, o jų kelionės tikslas bus buvęs “Toom-Markt” Osnabrücker Straße gatvėje. Ne vėliau kaip spalio viduryje biblioteka vėl galės teikti visas savo paslaugas.

Iki tol Rotušės centre esanti biblioteka vėl paskelbs skaitymo vasarą su daugybe renginių. Savaitgalį prieš persikraustymą biblioteka atsisveikins su prekybos centru, kuriame vyks renginiai suaugusiesiems ir vaikams. Bilietus į renginius galima įsigyti tik bibliotekoje – įėjimas nemokamas.

Senosiose patalpose vėl vyks populiarus žiniasklaidos blusų turgus. Žiniasklaidą, kurios nebus galima išsinešti, bus galima įsigyti. Artimiausias tris savaites pirmajame bibliotekos aukšte bus galima susipažinti su sveikatos ir gamtos mokslų srities žiniasklaidos priemonėmis. Po to bus galima įsigyti muzikos skyriaus laikmenų, o galiausiai blusų turguje bus galima įsigyti laikmenų iš visų bibliotekos sričių.

Blusų turgus – kainoraštis ir darbo valandos

Už knygą 1,00 €, už knygą 0,50 €, už CD, DVD ar pan. 1,00 €, už žurnalą, kortelę 0,10 €, už stalo žaidimą 1,00 €.

Blusų turguje galima apsilankyti miesto bibliotekos darbo laiku: pirmadienį nuo 14 iki 18 val., antradienį-penktadienį nuo 10 iki 18 val. ir šeštadienį nuo 10 iki 13 val.