Naujienos

Skaitymo vasara 2022 miesto bibliotekoje

Rheine. “Buvau labai susijaudinęs, bet kai vėl paragauji kraujo, tai jau visiškai smagu.” Skaitytojo jaudulį nesunku suprasti, kai pagalvoji, kad skaitymo vasaros pradžioje savivaldybės bibliotekoje vykusiose “Knygų valandėlėse” galiausiai dalyvavo daugiau nei 180 mokinių. Žinoma, ne visi jie ten buvo vienu metu, bet visada vienu metu atvykdavo dvi klasės iš Reino ir aplinkinių mokyklų. Būdami nekantrūs klausytojai, patyrėte, kaip literatūra atgyja. Spektaklį scenoje arba skaitydami garsiai pristato Reino narkomanų konsultacinio centro teatro grupė “RRrreaction!”, vadovaujama Danielos Nathaus, ir keletas savanorių skaitytojų iš viešosios bibliotekos.

Pasiūlymų buvo daug: nuo burtininko, kuris buvo kvazi “nubaustas” iš viduramžių, iki Grego Heflio, kurio tikriausiai nereikia niekam pristatinėti dėl daug kartų skaitytų dienoraščių. Apskritai, absoliučiai sėkminga “Skaitymo vasara 2022” pradžia savivaldybės bibliotekoje. Ir dar daugiau: daugiafunkcinėje zonoje ant stalo kas savaitę rotuojami skaitymo patarimai įvairiomis temomis. Skaitytojai gali leisti sau nustebti, kas slypi kai kuriose knygose… skaityti verta!

Meno talentai ir norintys išmokti gali dalyvauti manga piešimo kursuose. Du jaunuoliai iš teatro grupės “Rrreaction!” paaiškins, kaip tai veikia. Ankstesnės žinios nėra būtinos.

Premjera įvyks 2022 07 29. Reino rašytoja Kim Leopold skaitys iš paskutinio serijos “Kalifornijos svajonės” tomo “Ugnis tavo širdyje”, kuris skaitymo metu buvo ką tik išleistas.

Skaitymo vasaros pabaiga taip pat reiškia, kad biblioteka netrukus persikels, todėl vyks “griovimo savaitgalis”. Ką nors ras ir jaunas, ir senas. Šeštadienio vakarą, 20.08, atvyks teatras ex Libris ir gyvai parodys radijo spektaklį suaugusiesiems “Drakula”. Profesionalūs pasakotojai šiurpią medžiagą pavers ypatinga patirtimi. Kitą sekmadienį, 21.08.2022 tada priklauso visiems vaikams. Iliustratorė Charlotte Hofmann gyvai pieš komiksus. Tam niekam nereikia lankyti piešimo kursų, bet iliustratorius pasinaudoja žiūrovų kūrybiškomis, juokingomis ir įdomiomis idėjomis ir iš jų nupiešia komiksą. Todėl žiūrovai gali stebėti kūrybą akimirksniu.

Bilietus į visus renginius galima įsigyti tik asmeniškai bibliotekoje. Vienam asmeniui bus skiriama ne daugiau kaip 2 bilietai, nes vietų skaičius yra ribotas ir labai paklausus.

Infobox: LeseSommer 2022 m. įvykiai

Vaikams ir paaugliams

04.08.2022 – 15.00 – Manga piešimo kursai

21.08.2022 – 11.00 – Komiksų piešimas gyvai su Charlotte Hofmann

Suaugusiesiems

2022.07.29 – 18.30 – Skaitymas su Kim Leopold “Ugnis tavo širdyje

2022.08.20 – 17.00 – Teatras ex Libris “Drakula”