Naujienos

Bendras Škopingeno, Reino ir Vėtringeno gimtadienis

Foto (Gemeinde Schöppingen), v.l.: Die Bürgermeister Dr. Lüttmann, Franz-Joesf Franszbach und Berthold Bültgerds vor dem Schöppinger Rathaus

Schöppingen.Rheine.Wettringen. Praėjusį antradienį buvo švenčiamas Reino miesto ir Šėpingeno bei Vėtringeno savivaldybių gimtadienis. Pirmą kartą dokumentuose šios savivaldybės paminėtos 838 m. birželio 7 d., t. y. prieš 1184 metus. Šia proga merai susitiko darbo susitikime Šėpingeno rotušėje. Visų pirma buvo aptartos aktualios temos ir atitinkami požiūriai, pavyzdžiui, pabėgėlių priėmimo ir integracijos klausimas. Tačiau buvo aptarti ir dviračių turizmo klausimai, o merai Franzas-Josefas Franzbachas (Šėpingenas), Bertholdas Bültgerdsas (Vėtringenas) ir Dr. Peteris Lüttmannas (Reinas) kartu svarsto, ar prieš gerus 10 metų tarp šių trijų savivaldybių sukurtas “Jubiliejinis dviračių maršrutas” turėtų būti peržiūrėtas ir pritaikytas kitiems metams, taigi ir 1185-osioms metinėms. Dvi valandas trukęs susitikimas baigėsi ekskursija po atnaujintą Šėpingeno rotušę.

Nuotraukoje (Šėpingeno savivaldybė), iš kairės: merai Dr. Lüttmann, Franz-Joesf Franszbach ir Berthold Bültgerds prie Šėpingeno rotušės.