Naujienos

Rheine per jubiliejų Trakų mieste dvyniuose

Emso miestui atstovauja meras Dr. Peteris Lüttmannas, Reineris Wellmannas ir Winfriedas Hülsbuschas.

Trakai / Reinė. Šeštadienį Trakų miesto dvynių šventinis paradas, kuriame dalyvavo visi Trakų miesto dvyniai, tapo pirmuoju Lietuvos viduramžių sostinės 700 metų jubiliejaus šventės akcentu. Gruzijos, Turkijos, Azerbaidžano, Lenkijos ir Vokietijos atstovai žygiavo eisenoje per miestą iki festivalio scenos. Jame Vokietijos ambasadorius Lietuvoje Matthias Sonnas ir parlamento nariai, be kita ko, pasveikino ilgametį Reino miestą dvynį su 700-uoju gimtadieniu. Po to scenoje vyko folkloro pasirodymai ir skambėjo daug muzikos. Gatvė nuo įvažiavimo į miestą iki Galvės buvo paversta nedideliu turgumi.

Jau penktadienio vakarą ant Galvės ežero kranto svečius pasveikino meras Andrius Šatevičius, o per šventinę vakarienę buvo pasirašyta partnerystės sutartis su naujuoju miestu dvyniu Šionebeku Saksonijoje-Anhalte. Šionebekas yra Reino miesto dvynio Bernburgo kaimyninis miestas. Reino delegacija įdomiai diskutavo su Šionebeko gyventojais, kurie taip pat turi ilgą druskos istoriją ir neabejotinai išreiškė susidomėjimą druskos temos pristatymu ir pakartotiniu įvertinimu Reine.

Vakare ant Galvesee kranto vyko didelis lazerių šou, kuris nuostabiai apšvietė Inselburgą. Vėliau prie ežero esančioje didelėje scenoje iki vėlyvos nakties buvo švenčiamas jubiliejus, skambėjo daug muzikos. Tolesnės ataskaitos bus pateiktos vėliau

Sveikindamas svečius (trečias iš dešinės) meras Dr. Peteris Lüttmannas.
Dr. Peteris Lüttmannas (r.) kalbasi su Vokietijos ambasadoriumi Lietuvoje Matthiasu Sonnu,