Naujienos

Marienburgo pilis ir Hildesheimo katedra

Rast in Hildesheim.

Šiandieniniame partnerystės asociacijos dviratininkų etape buvo galima pamatyti daug kultūros.

Marienburgo pilis.

Marienburgo pilis – taiistoristinisrūmų kompleksas, kurį 1858-1869 m. pastatėHanoverio karaliusJurgis V kaipvasaros rezidenciją,medžioklės rūmus ir vėliaunašlės rezidenciją antMarienbergo kalnoPattensene(Hanoverio regionas). Tai buvo dovana jo žmonai karalieneiMarijai jos 39-ojo gimtadienio proga 1857 m. balandžio 14 d. Karalienė Marija ir jos duktė Marija gyveno pilyje 1866-1869 m. Joms išvykus į tremtį, beveik 80 metų pilyje gyveno tik prižiūrėtojas, o nuo 1945 m. laikinai – pabėgėliai irErnsto Augusto (III) šeima.

Pilis stovi antMarienbergo kalno į pietvakarius nuoŠulenburgo,Pattenseno rajono. Į pietus nuo Marienbergo yraNordstemeno savivaldybė, priklausantiHildesheimo apskričiai. Pilis sudaroansamblį kartu suNordstemmeno geležinkelio stotimi, kuri buvo sukurta kaip pilies karališkoji stotis. Marienburgo pilį turizmo tikslais parduoda bendrovė “EAC GmbH” ir asociacija “Sieben Schlösser im Leine- und Weserbergland”.

Nuo 2004 m. Marienburgo pilis priklausėErnstui Augustui fon Hanoveriui jaunesniajam. 2018 m. paaiškėjo planai jį parduotiviešajam sektoriui, nes reikėjo atlikti 27 mln. eurų vertės renovaciją. 2020 m. Ernstas Augustas fon Hanoveris perdavė pilį ir jos inventoriųMarienburgo pilies fondui, kuris siekia užtikrinti pilies atkūrimą iki 2030 m. (Vikipedija)

Į Hildesheimą

Hildesheimo katedra buvo Reino bazilikos modelis.

Hildesheimo katedra, dar vadinama Hoher Dom zu Hildesheim arba Mariendom zu Hildesheim (oficialus pavadinimas Hohe DomkircheSt. Mariä Himmelfahrt), yraHildesheimo Romos katalikųvyskupijoskatedra Hildesheime. Tai vienas svarbiausiųikiromaninių pastatų Žemutinėje Saksonijoje ir viena seniausių vyskupijos bažnyčių Vokietijoje.

Pirmasis katedros pastatas šioje vietoje buvo pastatytas 872 m. ant vadinamosios Domhügel (katedros kalvos). Pastatai ir meno vertybės nuo 1985 m. kartu su Šv.Mykolobažnyčia yra įtraukti įUNESCOpasaulio paveldo sąrašą ir vadinamiHildesheimo katedra ir Šv.Mykolo bažnyčia. Pastate su galingu vakariniu pastatu ir kryžminiu bokštu vyraujaromaniniai irgotikiniai elementai. (Vikipedija)