Naujienos

Kartu, o ne atskirai

Jaunimo konsultavimo tarnybos laisvalaikio veikla – vėl suburti jaunus žmones.

Rheine. cpr. Gegužės 21 d. Reino “Caritasverband” jaunimo konsultavimo tarnybos laisvalaikio renginių kalendorius prasidėjo ekskursija į Ibbenbüren alpinistinį mišką, kur jauni žmonės po pandemijos pagaliau vėl susitinka ir kartu peržengia savo ribas. “Gavus federalinį finansavimą, kiekvieną mėnesį nuo gegužės iki spalio mėn. bus galima rengti nemokamą laisvalaikio užsiėmimą, kurio šūkis – “Kartu, o ne vieniši”, o jaunimui bus skirti du aspektai. Viena vertus, tai reiškia, kad 14-27 metų amžiaus jaunuoliai turi vėl susiburti ir užmegzti socialinius ryšius, nes dėl pandemijos jie dažnai lieka nuošalyje. Kita vertus, užsiėmimų metu jaunuoliai visada gali sužinoti ką nors apie save”, – pasakoja jaunimo konsultavimo centro darbuotoja Lea Bröker. Turi būti stiprinamas savęs pažinimas ir gerinamas sąmoningas savo poreikių tenkinimas. “Susipažinkite su naujais žmonėmis, išbandykite įvairius dalykus ir padarykite ką nors gero sau”, – rašoma renginių kalendoriuje.

Visi renginiai skirti jaunimui nuo 14 iki 27 metų ir yra nemokami, į juos taip pat įskaičiuotos kelionės išlaidos. Pateikiame trumpą apžvalgą: Birželio 11 d. kelionė baidarėmis yra susijusi su judėjimu ir veiksmu. Liepos 6 d. druskų dirbtuvėse, esančiose druskų gamykloje, daugiausia dėmesio skiriama “savęs priežiūrai” su naminėmis vonios druskomis. Rugpjūčio 13, 20 ir 27 d. vyks asertyvumo kursai, į kuriuos kviečiami visi jaunuoliai, nepriklausomai nuo jų lyties. Galite dalyvauti viename, dviejuose ar visuose trijuose pasimatymuose, nes visuomet bus galima išmokti ko nors naujo. Rugsėjo 8 d. vyksiančioje maisto gaminimo dvikovoje galėsime pasimėgauti trijų patiekalų patiekalu, kuriame jaunimas galės varžytis tarpusavyje. Spalio 13 d. renginių kalendorių užbaigs apsilankymas pabėgimo kambaryje, kuriame dalyviai komandomis sprendžia galvosūkius.

Visus renginius lydi jaunimo konsultacijų centro darbuotojai, iš dalies jiems padeda išorės pranešėjai. Vietų skaičius ribotas. Klausimai, papildoma informacija ir registracija priimami Jaunimo konsultavimo tarnyboje adresu arba telefonu 05971 862-304/ -340.