Naujienos

Nustatyti svarbiausi etapai

Im Rahmen einer Feierstunde erhielten Siegfried Mau (3. v. l.) und Manfred Gehring (3. v. r.) zu ihrer Verabschiedung die silberne Caritas-Ehrennadel. Weiter im Bild (v. l.) Werkstattleiter Markus Döpker, Svenja Klesper (Frauenbeauftragte), Caritas-Vorstand Dieter Fühner, Alexander Cheema (Vorsitzender Werkstattrat), Alexander Wenkers (Leitung Sozialer Dienst) und Stefan Greve (Produktionsleitung).

Caritas Emstor dirbtuvės: Siegfried Mau ir Manfred Gehring / Sidabrinis Caritas garbės ženklas

Rheine. cpr. Po daugelio metų darbo Rheine Caritas-Emstor Caritasverband dirbtuvėse su Siegfriedu Mau ir Manfredu Gehringu atsisveikino valdyba Dieteris Fühneris, vadovybė, kolegos ir bendražygiai. Abu darbuotojai suformavo savo atsakomybės sričių turinį ir koncepciją, Siegfriedo Mau atveju – dviračių stoties, o Manfredo Gehringo atveju – profesinio mokymo, ir nustatė svarbius orientyrus. Dieteris Fiuneris (Dieter Fühner) savo kalboje gyrė didelį atsidavimą Caritas Emstor dirbtuvių ir dviračių stoties darbui. Už ypatingą atsidavimą Vokietijos Caritas asociacijos ir Miunsterio vyskupijos Caritas asociacijos vardu jis abiem darbuotojams įteikė sidabrinį Caritas garbės ženklelį.Siegfriedas Mau 1997 m. pradėjo dirbti Reino Caritas kaip projekto “Dirbti ir mokytis” instruktorius Caritas mokymo centruose. 1999 m. Siegfriedas Mau persikėlė į “Caritas Emstor” dirbtuves ir kartu su tuometine dirbtuvių vadovybe pradėjo kurti dviračių stotį Reine. Nuo pat įkūrimo jis paliko pėdsaką dviračių stotyje ir sukūrė sėkmingą modelį. Su savo komanda, kurią sudaro neįgalieji, kvalifikuoti darbuotojai ir stažuotojai, jis nuolat imasi naujų iššūkių.

Manfredas Gehringas “Caritas Emstor” dirbtuvėse pradėjo dirbti 2000 m. Nuo pat pradžių jam buvo aišku, kad jis nori lydėti jam patikėtus jaunuolius jų profesiniame mokyme. Būdamas mechanikos inžinerijos meistras, jis buvo susipažinęs su metodiškai ir didaktiškai struktūruotu darbo metodu. Manfredas Gehringas su savo begaline kantrybe kartu su kolegomis kaip komanda įveikė kiekvieną iššūkį. Per daugelį metų J. Gehringas padėjo daugeliui jaunų žmonių rasti kelią į profesinę veiklą.