Naujienos

Registruokitės į informacinį dviračių turą 2022 06 08

Rheine. Akylesni Reino dviratininkai neabejotinai nepastebėjo, kad mieste palaipsniui šalinama ir demontuojama daugybė raudonai baltų stulpelių ir atitvarų, kurie dažnai įrengiami viduryje dviračių ir pėsčiųjų takų.

Šios priemonės taikomos įgyvendinant miesto dviračių transporto koncepciją, pagal kurią numatoma išmontuoti eismo tinklus ir stulpelius. Apskritimo tinklai ir užtvarų stulpai yra nepraktiški dviratininkams ir krovininiams dviratininkams, kelia didesnę nelaimingų atsitikimų riziką, mažina dviračių takų priimtinumą, o netinkamai suprojektuoti gali trukdyti greitai atlaisvinti kelius, kuriuos turi kirsti grupės arba dviračiai su priekabomis, ir kelti didelį pavojų eismui.

Apskritai per pastaruosius dvejus metus dviračių transporto srityje įvyko daug įvykių: Sukurta į įgyvendinimą orientuota dviračių transporto koncepcija, įdarbinti darbuotojai, baigta departamentų restruktūrizacija ir sujungimas, pateiktos paraiškos kelioms finansavimo programoms, įgyvendinta arba baigiama įgyvendinti daugybė infrastruktūros priemonių, o šiuo metu netrukus bus suteiktas draugiško dviračiams miesto vardas ir miestas bus priimtas į pėstiesiems ir dviračiams draugiškų miestų ir savivaldybių darbo grupę.

5.30 Mobilumo ir transporto planavimo skyrius norėtų informuoti piliečius apie įgyvendintas ir ateityje planuojamas priemones, o uždarymo metu siūlo informacinį dviračių turą.

Maždaug dviejų valandų trukmės ekskursijos dviračiu, kuri prasidės 2022 06 08, trečiadienį, 18.00 val., prie miesto rotušės, metu, vadovaujant statybos skyriaus vadovei Milenai Schauer ir jos komandai, bus išsamiai paaiškinta ir pristatyta daugybė priemonių.

Dalyvių skaičius ribotas. Norintys dalyvauti informaciniame ture turi užsiregistruoti: Telefonu 939-330 arba el. paštu Miesto judumo valdymo skyriaus darbuotojas Michaelas Woltersas mielai priims užsakymus.