Naujienos

Vaistai už 35 000 eurų keliauja į Ukrainą

Medikamente im Wert von 35 000 Euro gingen gestern auf den Weg in die Unkraine

Miestelio Dvynių asociacijos ir Maidano tinklo bendra akcija, skirta Ivano Frankivsko ligoninei

RHEINE. Šiandien iš Reino į Ukrainą buvo išsiųsta vaistų ir medicinos reikmenų už maždaug 35 000 eurų. Prieš vairuotojams išvykstant į kelionę atgal, Ivano Frankivsko transporto priemonė paėmė krovinį tiesiai į laivą. Kelionės tikslas – karinė ligoninė pietvakarių Ukrainoje esančiame mieste. Jau kelias savaites čia gydoma daugybė karių ir civilių, kurie buvo sunkiai sužeisti per mūšius Rytų Ukrainoje. Pagalbos kampaniją inicijavo Reino miesto partnerystės asociacija ir Maidano tinklas. “Tai labai sėkmingas bendradarbiavimas, kuris, tikiuosi, prisidės prie veiksmingos pagalbos”, – sakė miestų partnerystės asociacijos pirmininkas Reineris Wellmannas.

Iš karo ligoninės buvo prašoma vaistų nuo skausmo, antibiotikų, o svarbiausia – insulino ir tvarsliavos. Ešendorfo vaistinė įsigijo visas reikalingas medžiagas ir labai veiksmingai rėmė Dvynių asociaciją bei Maidano tinklą. “Be šios paramos pagalbos operacija apskritai nebūtų buvusi įmanoma”, – vakar sutartinai sakė Reineris Wellmannas ir Norbertas Kahle (Maidano tinklas).

Pagalbos vežimas – dar viena priemonė, kuria siekiama tiesiogiai padėti žmonėms Ukrainoje. Dvynių asociacija jau pervedė 15 000 eurų Lietuvos miestui dvyniui Trakams. Už šiuos pinigus balandžio mėn. jau buvo vežami vaistai ir maistas į Ivano Frankivską ir Lučką – Trakų miestus dvynius Ukrainoje. “Dvynių darbas taip pat yra tinklų kūrimas. Džiaugiamės, kad taip galėjome pirmą kartą tiesiogiai prisidėti prie pagalbos Ukrainai”, – sako Reineris Wellmannas.

Pastarosiomis savaitėmis lėšų rinkimo kampanija, pradėta su šūkiu “Draugai padeda draugams”, sulaukė didelio atgarsio. “Artimiausiomis savaitėmis per mūsų miestą-dvynį tikrai padėsime teikti tolesnę pagalbą Ukrainos žmonėms. Apie tai konkrečiai kalbėsime su meru Andriumi Satevičiumi per jubiliejinį savaitgalį”, – tęsia asociacijos pirmininkas. Birželio 3-5 d. Trakai švenčia savo 700 metų jubiliejų ir rengia didžiulę šventę. Dalyviai iš Reino nori pasinaudoti galimybe atnaujinti ryšius, aptarti mokyklų mainų galimybes ir organizuoti bendrą pagalbą Ukrainos žmonėms.

  • Miestų partnerystės asociacija tikisi tolesnės paramos. Pinigines aukas galima pervesti į sąskaitą IBAN DE 65 4035 0005 0000 0642 53, esančią Rheine Stadtsparkasse, nurodant raktažodį “Hilfe für die Ukraine”.

Reikėjo daug pastangų, kad būtų galima pakrauti šaldymo dėžes: