Naujienos

Piliečių kelionės į Bernburgą ir Trakus

Rheine. Šiais metais Reino miestų susigiminiavusių miestų asociacija pasiūlė dvi kelių dienų trukmės piliečių keliones į Bernburgą ir Trakus. Birželio mėnesį Reino gyventojai dalyvaus 52-ojoje Rožių šventėje Bernburge, o 700 metų jubiliejus bus švenčiamas Lietuvos miestelyje Trakuose.

Kelionė į Bernburgą vyks birželio 3-5 d. Gegužės 30 d. išvyks 15 dviratininkų grupė, vadovaujama Engelberto Nagelschmidto. Beveik 400 kilometrų grupė įveiks per šešis kasdienius etapus ir šeštadienį, birželio 4 d., pasieks Zalės miestą. Bernburgo gyventojai dviratininkus iš Reino šiltai priims savo miesto šventėje. Kartu jie dalyvaus tradicinėje Bernburgo šventėje ir daugiau sužinos apie tradicinį miestą prie Zalės upės ekskursijų metu.

Dėl papildomos informacijos prašome kreiptis į Reino miesto Spaudos ir partnerystės skyriaus darbuotoją Heike Born, tel. 939 221.

Piliečių kelionė į Trakus prasideda rugsėjo 5 d. Kelionės metu autobusu vyksite į Karlshamą (Švedija), o iš ten naktiniu keltu – į Klaipėdą (Memel) Lietuvoje. Kitą dieną programoje numatytas apsilankymas Nidoje ir Juodkrantėje Kuršių nerijoje, o vakare – ekskursija po Klaipėdą, kurioje grupė taip pat praleis naktį. Gintaro muziejus Palangoje, Baltijos jūros paplūdimys ir Kryžių kalnas – tai kitos dienos kelionės tikslai, prieš tęsiant kelionę į Vilnių. Rugsėjo 8 d. prasideda ekskursija po miestą, po kurios vykstama į netoliese esančius Trakus. Ten “Rheinenser” dalyvaus jubiliejaus pabaigos iškilmėse tradicinėje salos pilyje.

Be abejo, negalima praleisti Kibinų vakarienės tradiciniame karaimų restorane prie Galvės ežero. Grįžtant atgal, po tolesnių programos punktų Vilniuje, į programą įtrauktas visos dienos vizitas į Kauną, 2022 m. Europos kultūros sostinę. Vakare autobusas persikels į keltą Klaipėda-Kylis, o rugsėjo 11 d. iš Kylio autobusas keliaus atgal į Reiną. Daugiau informacijos teiraukitės Heike Born tel. 939 221 arba el. paštu .