Naujienos

Nuo 2022 m. pabaigos maždaug 11 300 namų ūkių galės naudotis spartesniu ryšiu.

Pagal grafiką: apygardos administratorius Markusas Baueris ir merė Dr. Silvia Ristow lankosi “Telekom” šviesolaidžio statybos aikštelėje.

“Telekom” šviesolaidžio plėtra Bernburge (Zalės žemėje) vyksta visu pajėgumu. Merė Dr. Silvia Ristow tuo įsitikino apsilankiusi statybų aikštelėje. Nuo 2022 m. pabaigos bus galima užsisakyti iki 1000 megabitų per sekundę (Mbit/s) spartųjį ryšį. “Telekom” iš viso nuties apie 116 kilometrų šviesolaidžio ir įrengs 96 naujus tinklo skirstytuvus. Tuo pasinaudos apie 11 300 namų ūkių.

Tačiau gyventojai turi laiku imtis veiksmų, kad plėtra neaplenktų jų namo ar buto. Vykdant šį plėtros projektą šviesolaidinis kabelis nebesibaigia paskirstymo dėžutėje prie kelio, o turi būti nutiestas į pastatą. Tam reikia savininko leidimo. Nuomininkai taip pat gali tai inicijuoti susisiekę su mumis. Priešingu atveju šviesolaidinis kabelis bus nutiestas šalia namo.

“Džiugu, kad plėtra vyksta taip sparčiai”, – sako Dr. Silvia Ristow, Bernburgo (Zalė) merė. “Mūsų piliečiai ir įmonės negali laukti. Bernburge (Zalės žemėje) gyvenant ir dirbant būtinas spartus internetas.”

Apskrities administratorius Markusas Baueris sako: “Plėtros spartai reikia didelio atsidavimo. Už tai esame dėkingi visiems partneriams, kurie remia rajono įsipareigojimą užtikrinti plačiajuosčio ryšio aprėptį visoje šalyje. Neseniai paskelbus apie verslo susitarimą, matome, kad greitas internetas yra lemiamas vietos veiksnys. Ir būtina sąlyga, kad mūsų kaimo vietovė tarp Magdeburgo ir Halės taptų išmaniuoju regionu. Nes protingi žmonės mano ir nori, kad gyvenimas išlieka vertas gyventi net ir toli nuo didmiesčių.”

“Telekom Deutschland” grupės atstovas ir atstovas spaudai Axelis Wenzke dėkoja miestui ir apskričiai už gerą bendradarbiavimą ir priduria: “Turėdami šį našų ir saugų šviesolaidinį tinklą, Bernburgo gyventojai yra gerai pasirengę skaitmeniniam amžiui.”

“Mūsų šviesolaidinio ryšio plėtra Bernburge (Zalės žemėje) – tai pasiūlymas visiems nekilnojamojo turto savininkams, esantiems plėtros teritorijoje: šiandien nemokamai pereiti prie naujausių plačiajuosčio ryšio technologijų ir padidinti savo nekilnojamojo turto vertę. Jie taip pat turi galimybę naudotis skaitmeninėmis programomis, pavyzdžiui, vienu metu transliuoti vaizdo įrašus ir dirbti iš namų”, – sako Rolandas Voigtas, “Deutsche Telekom” regiono vadovas.