Naujienos

Didžiulis investicinis sprendimas “Bernburg

JAV bendrovė “Avnet Inc.” investuoja į didelio našumo puslaidininkinės elektronikos platinimo centrą

“Siekdami aptarnauti augančią puslaidininkių ir elektroninių komponentų rinką, įgyvendinti “Avnet” augimo strategiją Europoje ir užtikrinti aukštą klientų aptarnavimo lygį, Bernburge investuosime į didelio našumo paskirstymo centrą, kuriame bus apie 56 000 kvadratinių metrų ploto elektroninių komponentų, įskaitant puslaidininkių elektroniką, logistikos patalpų ir sukursime kelis šimtus darbo vietų.” Apie tai šiandien spaudos konferencijoje Bernburgo rotušėje pranešė “Avnet EMEA” prezidentas Slobodanas Puljarevičius.

Puljarevičius paaiškino, kad lemiamą reikšmę turėjo centrinė Europos vieta ir patogus susisiekimas su DHL centru Leipcigo-Halės oro uoste.

Statybas planuojama pradėti 2022 m. rugsėjį, o palaipsniui pradėti eksploatuoti 2024 m., kai bendrovė planuoja pristatyti iki 19 000 siuntų per dieną savo daugiau nei 30 000 klientų visame pasaulyje. Taip bendrovė papildo savo asortimentą, kurį iki šiol aptarnavo du Europos platinimo centrai – Tongerene (Belgija) ir Poinge netoli Miuncheno.

“Priklausomai nuo statybų etapo, nuo šiol palaipsniui pradėsime įdarbinti reikiamus darbuotojus”, – pridūrė “Avnet Logistics EMEA” viceprezidentė Roswitha Heiland. Ateityje ieškosime logistikos darbuotojų, taip pat pardavimų, administracijos ir žmogiškųjų išteklių komandų vadovų, eksporto ir importo, transporto valdymo, kokybės valdymo specialistų, IT specialistų, inžinierių, technikų ir įrenginių valdymo darbuotojų. Ateityje suinteresuotosios šalys apie laisvas darbo vietas galės sužinoti mūsų interneto svetainės karjeros puslapyje (www.avnet.eu).”

Saksonijos-Anhalto ekonomikos, turizmo, žemės ūkio ir miškininkystės ministras Svenas Schulze palankiai vertina bendrovės įsikūrimą Saksonijoje-Anhalte. Taigi “Avnet” priklauso didelei Amerikos įmonių grupei, kuri iš viso investavo Saksonijoje-Anhalte beveik pusę milijardo eurų ir sukūrė arba užtikrino daugiau kaip 5 000 darbo vietų. “Tai, kad “Avnet” į mūsų regioną atvyksta dar viena pasauliniu mastu veikianti įmonė, leidžia mums didžiuotis Saksonijos-Anhalterijos regionu ir dar kartą suteikia postūmį visai šalies pramonei. Vokietijos širdyje įsikūrusi mūsų federalinė žemė yra patraukli vieta įmonėms iš viso pasaulio. Tolimesnė verslo sektoriaus plėtra Saksonijoje-Anhalte išliks svarbiu mūsų prioritetu ir ateityje.”

Dr. Silvia Ristow, Bernburgo (Zalės) miesto merė, taip pat džiaugėsi šia įspūdinga investicija Bernburgo (Zalės) miestui: “Labai džiaugiamės, kad kartu su partneriais mums pavyko pateikti įtikinamą pasiūlymą. Apie 190 000 kvadratinių metrų ploto statybų sklypas pramoniniame Bernburgo vakarų rajone atitinka visus įmonei keliamus reikalavimus. “Avnet” papildo čia esančią tarptautinę šeimą, praturtina mus kaip verslo vietą, o įrengus fotovoltinę stogo sistemą, naudojant ekologišką elektros energiją ir gavus ekologinį sertifikatą, taip pat atsižvelgiama į mūsų plėtrą siekiant tvaresnės pramonės.”

“Mūsų paraiška ir ypač greitas planavimo sąlygų parengimas čia, vietoje, pasiteisino. Dėkoju visiems, kurie pastaraisiais mėnesiais agitavo už Bernburgą kaip vietovę. Šis projektas ne tik suteiks naują postūmį Bernburgo plėtrai, bet ir yra dar vienas svarbus etapas mūsų kelyje į Silicio sankryžą”, – sakė Thomas Einsfelderis, “Investitions- und Marketinggesellschaft Sachsen-Anhalt mbH” (IMG) generalinis direktorius, kurio komanda koordinuoja ir remia “Avnet” įsikūrimą šalia antrojo pagal dydį Vokietijos krovinių oro uosto Leipcige/Halėje nuo pat pirmojo kontakto per bendrovę “Logivest” 2020 m. gruodį.

Thomas Ludäscheris, “Avnet EMEA” vyresnysis viceprezidentas ir finansų direktorius, užbaigdamas pridūrė: “Norėtume padėkoti Ekonomikos ministerijai su IMG ir “Investitionsbank”, taip pat Bernburgo miestui ir Salzlandkreisui už didelę paramą ir bendradarbiavimą. Dėkojame ir mūsų partneriams “Logivest GmbH”, “Miebach Consulting”, “Verdion GmbH”, “Tricer Management GmbH” ir “Max Bögl” įmonių grupei, kurie padėjo mums įgyvendinti projektą.” Bendrovės teigimu, investicijų apimtis siekia daugiau nei 225 mln. eurų.