Naujienos

Veiksmų programa “Pasivyti “Corona

Teatro projektas S. Antonio centre

Rheine. cpr. Sėkmingai pasibaigus pirmajam teatro projekto “Prieš pradėdami galvoti, šiek tiek pasvajokite, o tada pradėkime kartu” etapui Rheine Caritas S. Antonio tarpkultūrinių susitikimų centre, antrąją atostogų savaitę prasidėjo naujas projekto etapas. 15 Ludgerus mokyklos mokinių galėjo įsijausti į skirtingus vaidmenis ir kūrybiškai išleisti garą. Vadovaujami teatro mokytojų Martinos Robin ir Conny Leonhardt, vaikai išklausė greitąjį teatro pasaulio kursą. Kaip stovėti ant scenos? Kodėl kūno kalba yra tokia svarbi ir kaip galiu suvokti ir išreikšti jausmus? Bendras tikslas greitai tapo aiškus: paskutinę dieną surengti pasirodymą prieš šeimas ir išdidžiai pristatyti, ko išmoko. Nes net ir mažieji jau žino: teatras iš tikrųjų atgyja tik tada, kai yra žiūrovų, kuriuos gali paliesti. Su dideliu entuziazmu ir lakiąja vaizduote vaikai suvaidino savo mažą spektaklį.

Kelias vedė per dėmesingo įsisąmoninimo, stovėjimo ir veidrodinio atspindėjimo metodus, į išraišką orientuotus ir grupės formavimo metodus, taip pat daug linksmybių ir žaidimų. Mokinė Merava jį apibūdina taip: “Teatre galiu daryti viską: žaisti, kurti, linksmintis, klausytis muzikos ir šokti.” Kiti dalyviai entuziastingai pritarė šiam teiginiui. Žodis “karūna” šiame mažame pasaulyje egzistavo tik iš dalies, nes net terminas “kaukė” buvo “įamžintas” gaminant teatro kaukes su blizgučiais ir karūnos dulkėmis.

“Teatro edukaciniais projektais norėjome atverti vaikams naujas patirties erdves. Teatro vaidinime vaikai galėjo patirti savo savarankiškumą ir sustiprinti pasitikėjimą savimi bei savivertę, nes jiems pavyko sėkmingai prisistatyti prieš auditoriją. Nes teatro žaidimas suteikia galimybę augti ne tik sau, bet ir bendruomenei. Dėl šios priežasties ir dėl teigiamų atsiliepimų norėtume vėl pasiūlyti šį projektą vasaros atostogų metu”, – sakė Julia Weschmann ir Natalie Holthaus iš “Caritas Rheine” migracijos ir integracijos tarnybos. Daugiau informacijos apie teatro mokymą S. Antonio centre galite gauti paskambinę telefonu 05971 862-376 arba parašę el. laišką adresu .