Naujienos

Seminaras prieš neapykantą ir kurstymą internete

Reinas be rasizmo – drąsus Reinas kviečia jaunimą

Rheine. Penktadienį, 2022 04 29, nuo 17 iki 22 val. Jakobi jaunimo centre, Gartenstraße 9, Reine, vyks seminarai neapykantos kalbos ir melagingų naujienų tema, o vėliau – tylos vakarėlis. Visi 12-27 metų jaunuoliai kviečiami dalyvauti projekte “Rheine without Racism – Rheine with Courage”. Šį jaunimo renginį organizuoja Reino miesto jaunimo tarnyba kartu su Stadtjugendring, Jaunimo ir šeimos tarnyba, Caritas ir Jakobi jaunimo centru.

Sunku įsivaizduoti šiandienos pasaulį be interneto. Socialinė žiniasklaida, pavyzdžiui, “Instagram”, “TikTok” ar net “YouTube”, lydi jaunuolius visą dieną, palengvina bendravimą, greitai atsako į visus klausimus ir suteikia pramogų. Be šių praktinių privalumų, neapykantą galima rasti ir internete. Ši neapykanta, dar vadinama neapykantos kalba, yra nukreipta prieš atskirus asmenis arba ištisas grupes. Melagingos naujienos manipuliuoja žmonėmis ir nuodija bendruomeniškumą.

Šią dieną vyksiančiuose seminaruose bus aptariamos neapykantos kalbos, netikrų naujienų ir galimybių imtis veiksmų rasizmo ir tolerancijos temomis. Dalyviai sužinos, kaip atpažinti neapykantos kalbą ir melagingas naujienas bei kaip aktyviai kovoti su šia neapykantos forma. Šiam tikslui bus naudojamos atmintinės ir lipdukai.

Dienos programoje numatyti įvairūs seminarai, picos pertrauka, o vakaro pabaigoje – tylus vakarėlis su didžėjumi. Įėjimas, maistas ir gėrimai nemokami. Norėdami užsiregistruoti, susisiekite su Reino miesto atstove Wiebke Helling, paskambinę WhatsApp telefonu 0152 25713821arba el. paštu arba paskambinę telefonu 05971 939 668. Taip pat laukiami spontaniški svečiai.

Renginio tikslas – rodyti pavyzdį, kaip Reino piliečiai pasisako prieš rasizmą ir už toleranciją. Reine jau veikia jaunimo grupė. Kartą per mėnesį jie susitinka Jakobi jaunimo centre, kur rengia filmų ciklą, vadovaudamiesi šūkiu “Žiūrėk, o ne nusigręžk”. Kitos datos: balandžio 28 d., gegužės 19 d., birželio 30 d. ir liepos 28 d. Atsidavusi jauna komanda visada mielai priima naujus narius. Taigi, jei jums nuo 12 iki 27 metų ir taip pat norite pasisakyti už teisingą Reiną, esate laukiami kituose susitikimuose. “Rheine without Racism” komanda visada atvira naujiems pasiūlymams ir kūrybinėms idėjoms, kad būtų galima kartu įgyvendinti naujus projektus. Prisijunkite prie mūsų ir dirbkite dėl miesto, kuriame visi jaučiasi gerai!