Naujienos

Pagalba pabėgėliams: mainų pasiūlymai Centro S. Antonio

Rheine. cpr. Pastaraisiais metais daug žmonių įsitraukė į pabėgėlių iš įvairių pasaulio šalių veiklą. Dažnai jiems kilo ir vis dar kyla daug klausimų apie integracijos procesą. Dabar “Caritas Rheine” nori suteikti šiems savanoriams ir įsipareigojusiems žmonėms galimybę pasidalyti savo mintimis.

Dvi dienas “Caritas Rheine” darbuotojai siūlo mainų programą visoms suinteresuotoms šalims. Antrajame renginyje taip pat bus diskutuojama apie teminį bloką “Karas – pabėgimas – išvarymas”.

Pirmasis renginys su Jutta Kleinschnitker-Dammann vyks balandžio 28 d., ketvirtadienį, nuo 10 iki 12 val. “Be kita ko, bus aptariamos šios temos: augti iš iššūkių lydint pabėgėlių patirties turinčius žmones ir pažinti dar daugiau perspektyvų; stiprinti vieni kitus, kad būtų galima toliau savanoriauti su dideliu užsidegimu arba tiesiog pasakoti apie patirtį. Maloniai kviečiame visus, kurie tuo domisi ir kuriuos tai liečia”, – apibendrina planuojamą turinį savo kvietime Kleinschnitker-Dammann.

Renginys tema “Karas – pabėgimas – išvarymas” su Andreas Tinz vyks gegužės 3 d., antradienį, nuo 16.30 iki 18 val. Čia savanoriams bus teikiama informacija apie galimų psichologinių traumuojančios patirties pasekmių įveikimą, kad jie galėtų padėti atlikti savo veiksmus. Be to, bus galima aprašyti ir apmąstyti savanorių patirtį ir rūpesčius.

Abu renginiai vyks Reino Caritas tarpkultūrinių susitikimų centre “Centro S. Antonio”, Ludwigstraße 9, 48429 Rheine.

Prašome registruotis telefonu 05971-809018 arba el. paštu .