Naujienos

Veiksmų programa “Pasivyti “Corona

Teatro projektas S. Antonio centre

Rheine. cpr. Pirmąją atostogų savaitę prieš Velykas vaikai iš įvairių Rheine pradinių mokyklų buvo pakviesti į teatro projektą Caritas Rheine tarpkultūrinių susitikimų centre, Centro S. Antonio. Projekte “Prieš pradėdami mąstyti, šiek tiek pasvajokite, o tada pradėkime kartu” dalyvavo 11 vaikų iš Bodelschwinghschule, Südeschschule, Michaelsschule, Gertrudenschule ir Paul-Gerhardt-Schule. Projekte dalyvavo teatro mokytoja Sophia Grüdelbach ir jos kolegė Tetje Kegler.

Keturias dienas vaikai smagiai žaidė teatrą, kūrė naujas perspektyvas ir patyrimo erdves. Be kita ko, vaikams buvo leista kurti nejudančius ir veidrodinius atvaizdus, vaidinti šešėlių spektaklius, kurti eskizus apie save, leistis į svajonių keliones ar net pildyti lobių skrynias savo “lobiais” ir stiprybėmis. Be to, vaikai turėjo atpažįstamą kasdienę rutiną, kurią sudarė pasikartojantys ritualai. Be šios veiklos, per pietus sveika mityba taip pat buvo temizuojama muzikine forma, pavyzdžiui, skambėjo “vaisių daina”. Buvo siekiama stiprinti savąjį “aš”, skatinti jutiminį suvokimą ir bendrumą, mokytis atsipalaidavimo ir susikaupimo pratimų.

Projektas buvo finansuojamas pagal Federalinės šeimos, pagyvenusių žmonių, moterų ir jaunimo reikalų ministerijos veiksmų programą “Catching up with Corona”. “Savaitės pabaigoje vaikai savo žinias galėjo pristatyti tėvams. Visi vaikai buvo kupini pasididžiavimo ir džiaugsmo. Visi galėjome suprasti, kad vaidinimas teatre yra dar viena mokymosi ir bendrumo forma”, – apibendrino renginio iniciatoriai Julia Weschmann ir Kevinas Löcke iš Reino “Caritas” migracijos ir integracijos tarnybos. Antrąją atostogų savaitę projektas siūlomas Ludgerus mokyklos vaikams.