Naujienos

Tekanti šviesa

Eilėraščiai ir gyvos muzikinės improvizacijos iš snieguotos tamsos ir nakties šviesos šalies.

Reino miesto muziejai, Vestfalijos kultūros draugija GWK ir Dionizijaus parapija balandžio 26 d., antradienį, 19.30 val. kviečia į poetinį koncertinį skaitymą Dionizijaus bažnyčioje Marktplatz.

Nuo 1989 m. Suomijoje gyvenanti rašytoja Dorothea Grünzweig, pavadinimu “Fließendes Licht” (“Tekanti šviesa”), pristatys savo muzikalius ir žodžiu sukurtus eilėraščius, kuriuose gausu Šiaurės šalių kraštovaizdžių ir sielos pasaulių vaizdų. Be to, daugybę apdovanojimų pelniusi tekstų autorė papasakos apie savo poezijos dirbtuves. Jai akompanuos suomių smuikininkė Laura Kokko.

Kokko daugiasluoksnėse ir įtaigiuose improvizacijose, kuriose taip pat skamba elektroniniai garsai, poetiniai garsaus poeto vaizdai išsiplečia į įspūdingas garsines erdves ir gamtos balsus. Abu menininkai kartu veikia kalbos ir muzikos garsų sraute, kuris neša ir žavi. Dorothea Grünzweig skaitys iš savo poezijos rinkinių “Kaamos Kosmos” (2014) ir “Plötzlich alles da” (2020), kuriuos išleido “Wallstein Verlag” Getingene.

Šviesioje gotikinėje Šv.Dionizijaus bažnyčios architektūroje žodžiai ir garsai gali būti labai reliatyvūs. Todėl organizatoriai labai džiaugiasi, kad šį koncertinį skaitymą, iš pradžių planuotą bažnyčios 500 metų jubiliejaus proga 2020 m., dabar galima kompensuoti. Šį vakarą įėjimas nemokamas. Daugiau informacijos, taip pat ir apie dabartines “Corona” apsaugos priemones, teikia Reino savivaldybės muziejų lankytojų biuras tel. 05971-920610.