Naujienos

Kultūrinės pramogos dabar nemokamos

Dr. Christiane Kerrutt vor Stadtansicht im Eingangsbereich zum Moriensaal

Vėl atidaromas Falkenhofo muziejus – įėjimas nemokamas

Nuo šiandien po remonto darbų vėl atidarytas Falkenhofo muziejus Reine. Nuo šiol galioja svarbus pokytis: į nuolatinę parodą galima įeiti nemokamai kiekvieną atidarymo dieną ir visų kartų lankytojams. Tai paaiškino savivaldybės muziejų mokslinė asistentė Christiane Kerrutt.

Kaip viskas prasidėjo

Falkenhofas laikomas Reino miesto ištakomis. Daugiau nei tūkstančio metų senumo kiemas, kuriame dabar veikia muziejus, veda gilyn į Emso miesto praeitį. 838 m. imperatorius Liudvikas Pamaldusis padovanojo ūkį, tuomet vadintą “Villa Reni”, Herfordo imperatoriškajai abatijai, kuri nuo tada jį nuomojo kilmingoms šeimoms. XIV a. dvarui pavadinimą suteikė nuomininkų von Valke šeima. Maždaug po 200 metų čia apsigyveno žinoma Vestfalijos didikų von Morrienų šeima, kuri rūpinosi dvaro klestėjimu: jie perstatė kompleksą į barokinį trijų sparnų kompleksą su atvirais laiptais ir būdingu balandžių fontanu, suteikusiu jam dabartinę elegantišką išvaizdą.

Modernus muziejus istoriniame didiko kieme

Šiandien Falkenhofas yra vienas įvairiapusiškiausių ir įdomiausių Miunsterlando muziejų, kuriame atgimsta ne tik Vestfalijos aristokratijos kultūra: Įspūdingoje Morriensaal salėje, pavyzdžiui, su retomis XVII a. pradžios tapytomis medinėmis lubomis, primenama namo istorija. Palėpėje, kurioje kadaise buvo grūdų sandėlis, dabar saugoma gausi grafikos kolekcija. Nuo viduramžių iki naujųjų laikų meną pristato “Kasimiro Hageno kolekcija”, kuri priklauso privačiam kolekcininkui. Miesto istorijos skyrius pateikia daugybę originalių liudijimų apie Reino miesto raidą: nuo ankstyvųjų archeologinių radinių iki šiuolaikinių Reine gimusio dailininko Carlo Mense paveikslų. Labai skirtingos atmosferos kambariai, neįprasti eksponatai ir dvi interaktyvios medijos stotys kviečia lankytojus ilgai tyrinėti ir atrasti.

Didžiausias lobis – sudužusio stiklo krūva

Kai prieš 2004 m. “REGIONALE 2004” buvo rengiamasi paskutiniam “Falkenhof” pastato remontui, kasinėjimų metu buvo aptiktos požeminės perėjos. Jie buvo įrengti XVII a. ir tarnavo kaip kanalų sistema. Gyventojai jas taip pat naudojo kaip šiukšlynus. Tačiau dabar jie rado ne tiek atliekų, kiek tikrų lobių – archeologinį spektaklį. Iš išsišakojusios kanalų sistemos buvo atkasta, restauruota ir ištirta 21 000 stiklo, keramikos, porceliano, metalo, medžio ir odos skeveldrų ir fragmentų. Šiandien jie eksponuojami Falkenhofo rūsio skliautuose ir suteikia unikalią galimybę susipažinti su buvusiu aristokratiškojo namo gyventojų gyvenimu.

Kultūros komiteto rezoliucija

Falkenhofo darbuotojas Reineris Gedamke prie Falkenhofo neša užrašą “Įėjimas nemokamas”.

Reino miesto Kultūros komitetas nusprendė suteikti nemokamą įėjimą į nuolatines parodas visuose trijuose savivaldybės muziejuose, iš pradžių trejų metų bandomuoju laikotarpiu. Specialios parodos ir pasiūlymai, pavyzdžiui, viešos ar privačios ekskursijos su gidu, ir toliau bus mokami. Reino miestas yra šios kultūros politikos pradininkas regione. Bus pašalintos kliūtys, trukdančios lankytis muziejuose; muziejai plačiau atvers duris naujiems lankytojams, įskaitant jaunus lankytojus, ir visų socialinių grupių žmonėms. Tačiau naudos gaus ir nuolatiniai lankytojai bei atsitiktiniai lankytojai, pavyzdžiui, turistai, keliaujantys Emso dviračių taku. Juk dabar verta trumpam užsukti į muziejų, net jei galbūt norite apžiūrėti tik vieną meno kūrinį ar iš pradžių susipažinti su kolekcijomis. Nemokamas įėjimas lydimas įvairių edukacinių užsiėmimų.

Adresas

Falkenhofo muziejus – Tiefe Straße 22 – 48431 Rheine

Darbo laikas

antradieniais-šeštadieniais 14-18 val. ir sekmadieniais 10-18 val.

Velykų dienos

Didysis penktadienis ir Didysis šeštadienis 14-18 val./ Velykų sekmadienis ir Velykų pirmadienis 10-18 val.

Susisiekite su

Reino savivaldybės muziejų lankytojų biuras

Tel. 05971 – 920610