Naujienos

Laisvė ant dviejų ratų

Dviračių mokymo imigrantams komanda ir Dviračių dirbtuvės ieško pastiprinimo

Rheine. Apsipirkti dviračiu, ką nors nuveikti savo sveikatai ir klimatui, aplankyti draugus ar greitai išvykti į gamtą: Tai, kas daugeliui iš mūsų yra kasdienybė, yra gana svetima, ypač iš kitų šalių atvykusiems žmonėms, kurie mūsų mieste rado savo naujus namus. Kai kuriose šalyse moterims net draudžiama važinėti dviračiais.

Todėl dviračių mokymo savanoriai nori suteikti suinteresuotiems žmonėms galimybę išmokti važiuoti dviračiu. Kursuose mokoma ne tik važiuoti dviračiu, bet ir tinkamai elgtis eisme, kaip atrodo tinkamas važiuoti dviratis ir kaip teisingai užsidėti dviratininko šalmą.

Apie tinkamus važiuoti dviračius kalbama ir imigrantams skirtose Kolpingo dviračių dirbtuvėse. Čia dažniausiai dovanoti dviračiai remontuojami, su meile prižiūrimi gerai aprūpintose dirbtuvėse ir už nedidelį mokestį perduodami būsimiems dviračių savininkams. Sprogusi padanga ar sugedę stabdžiai? Tokiais nedideliais kritiniais atvejais dirbtuvių komanda kiekvieną antradienio ir ketvirtadienio popietę teikia pagalbą ir patarimus. Stebint ekspertams ir turint daug kantrybės, galite gauti daugybę patarimų, gudrybių ir reikalingų įrankių, kad jūsų transporto priemonė vėl būtų tinkamos būklės.

Savanoriai ieško pastiprinimo, kad gegužės mėn. būtų galima pradėti mokymus kuo didesniam skaičiui norinčiųjų ir kad ateityje būtų galima suremontuoti kuo daugiau dviračių. Visi norintys prisijungti turėtų būti dviračių sporto entuziastai ir norėti padėti kitiems žmonėms važinėti dviračiais. Taip pat laukiami žmonės, kuriems patinka dirbti su dviračiais geroje kompanijoje ir kurie neprieštarauja susitepti rankas. Savanoriai būtų labai laimingi, jei prisistatytų ir moterys. Visi norintys dalyvauti kviečiami į informacinį vakarą 2022 m. balandžio 25 d. 18.00 val. adresu Mitte51, Mittelstraße 51, Rheine. Be abejo, tą vakarą taip pat bus galima šiek tiek pažvelgti į dirbtuvių vidų.