Naujienos

2022 m. gegužės 15 d. vyksiančių valstijos rinkimų rezultatai – miestas siunčia pranešimus apie rinkimus

Galimybė balsuoti paštu nuo antradienio po Velykų, 2022 m. balandžio 19 d.

Rheine. 2022 m. gegužės 15 d. vyks Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės 18-ojo parlamento rinkimai. Todėl 15 ir 16 kalendorinę savaitę pranešimai apie rinkimus bus išsiųsti maždaug 57 000 rinkimų teisę turinčių Reino miesto rinkėjų. Pranešimas apie rinkimus bus siunčiamas laišku. Vokietijos piliečiai, kuriems rinkimų dieną sukanka 18 metų, kurie gyvena NRW bent nuo 16 dienos iki rinkimų arba kitaip paprastai ten gyvena ir kuriems nėra atimta balsavimo teisė, turi teisę balsuoti žemės rinkimuose.

Tie, kurie 2022 m. gegužės 15 d. negalės atvykti į rinkimus asmeniškai, galės balsuoti paštu. Norint balsuoti paštu, reikia pateikti prašymą išduoti balsavimo biuletenį. Prašymą išduoti balsavimo biuletenį ir balsavimo be balsavimo dokumentus galite pateikti naudodamiesi pranešimo apie rinkimus kitoje pusėje esančia forma, neoficialiai, raštu, žodžiu (ne telefonu) arba elektroniniu būdu. Būtina pateikti šią informaciją: vardą ir pavardę, gimimo datą ir gyvenamosios vietos adresą, jei reikia, kitą pašto adresą.

Taip pat galima internetu pateikti prašymą išduoti balsavimo biuletenį ir balsavimo paštu dokumentus. Atitinkamą formą rasite savivaldybės interneto svetainėje adresu www.rheine.de > Rathaus & Service > Wahlen > Landtagswahl. Formą taip pat galima lengvai pasiekti pasinaudojus nuoroda www.rheine.de/briefwahl arba QR kodu, išspausdintu ant pranešimo apie rinkimus. Pranešimo apie rinkimus kitoje pusėje esantis QR kodas yra personalizuotas, todėl pareiškėjas gali neįvesti savo duomenų; reikia įvesti tik gimimo datą ir, jei reikia, kitą pašto adresą. Balsavimo biuletenis ir balsavimo paštu dokumentai bus išsiųsti paštu po paraiškos pateikimo. Be to, balsavimo biuletenio ir balsavimo už akių dokumentų galima prašyti tiesiogiai Reino miesto rinkimų biure. Be pranešimo apie rinkimus, reikia turėti asmens tapatybės dokumentą (asmens tapatybės kortelę, pasą, asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą), kuris turi būti paruoštas ir pateikiamas pareikalavus. Balsuoti galima ir be rinkėjo kortelės.

Svarbu: kiekvienas, kuris kito asmens vardu prašo balsavimo biuletenio ir balsavimo už akių biuletenių ir (arba) juos gauna asmeniškai, privalo pateikti raštišką įgaliojimą.

Balsavimas rinkimų biure

Ateinančios savaitės pabaigoje tikimasi iš Šteinfurto apygardos administracijos gauti balsavimo biuletenius, todėl Reino miesto rinkimų biuras darbą pradės antradienį po Velykų, 2022 m. balandžio 19 d. Iki to laiko gauti prašymai išduoti balsavimo biuletenį ir balsavimo už akių dokumentai gali būti apdorojami ir išsiunčiami tik tada. Į šį vėlavimą reikia atsižvelgti teikiant paraišką.

Balsuoti paštu galima ne tik pateikiant prašymą ir atsiimant balsavimo paštu dokumentus, bet ir patogiai balsuojant tiesiogiai vietoje. Reino miesto rinkimų biuras be barjerų įsikūręs Naujosios rotušės 1-ajame aukšte. Rinkimų biuras nuo 2022 m. balandžio 19 d. dirbs pirmadieniais-ketvirtadieniais nuo 8:00 iki 18:00 ir penktadieniais nuo 8:00 iki 13:00. 2022 m. balandžio 29 d., penktadienį, ir penktadienį prieš rinkimus, 2022 m. gegužės 13 d., rinkimų biuras dirbs nuo 8.00 iki 18.00 val. Be to, du šeštadienius (2022 m. balandžio 23 d. ir gegužės 7 d.) rinkimų biuras dirbs nuo 8.00 iki 13.00 val. Rinkimų biurą galima pasiekti telefonu 05971/939-565 ir el. paštu .