Naujienos

Nuostabi velykinė staigmena

Strahlende Gesichter bei der Spendenübergabe (hinten v.l.): Irja Erben, Inga Doumat und Ingrid Brauer. (vorne v.l.): Liv Schottmeier, Annaleen Breitmeyer, Max Vor der Landwehr und Tommy Rosenmüller.

Dionizijaus mokyklos bendruomenė perdavė 8825,17 eurų miesto partnerystės asociacijos paramai Ukrainai

Penktadienį Dionizijos gimnazijoje buvo pateikta nuostabi velykinė staigmena: 8825,17 eurų buvo perduota miestų draugijų asociacijai, skirtai akcijai “Draugai padeda draugams”.

Po to, kai Dionizijaus gimnazijoje tylos minute jau buvo pagerbti Ukrainos gyventojai ir kasdieniniame mokyklos gyvenime buvo rodomi įvairūs solidarumo ženklai (žr. pagrindinį puslapį: https://www.dionysianum.de/), mokyklos taryba kovo 7 d. posėdyje pasiūlė, kad Kovo 7 d. posėdyje mokyklos taryba pasiūlė suteikti mokiniams galimybę aktyviai paremti žmones Ukrainoje.

Tiek tėvai, tiek moksleiviai labai pritarė, nes kiekvienai stočiai reikėjo prižiūrėtojų arba laiko matuotojų.Gausiai dalyvavo 6-9 klasių mokiniai, kurie puikiai atliko savo darbą.”Be šios vertingos pagalbos iššūkių įgyvendinimas būtų neįmanomas”, – pranešė Inga Doumat ir kartu su šiuo teiginiu išreiškė didžiulę padėką.

Tris dienas mokyklos kiemas virto šurmuliuojančiu skruzdėlynu.Mokyklos kieme skambėjo juokas ir šūksniai, atmosfera buvo labai triukšminga ir džiugi.Nedalyvavimas dėl ligos, kurio šiuo metu visada galima tikėtis,buvo kompensuojamas spontaniška parama atitinkamomis dienomis.

“Apskritai tai buvo labai sėkmingas lėšų rinkimo iššūkis ir labai džiaugiamės, kad galėjome padėtiReino miesto dvynių asociacijai šią neįtikėtiną 8825,17 eurų auką”, – sakė Inga Doumat.

Miestų partnerystės asociacijos pirmininko pavaduotoja Irja Erben ir iždininkė Ingrid Brauer padėkojo visai mokyklos bendruomenei už atsidavimą ir fantastišką dovaną. Jie patikino, kad kiekvienas centas be jokių biurokratinių kliūčių pasieks Ukrainos miestus dvynius Trakus, Reino dvynius. Ligonines, o kartu ir žmones tiesiogiai pasieks daugiausia vaistai, medicinos pagalbos priemonės, taip pat maisto produktai ir higienos reikmenys.