Naujienos

Ekumeninio ambulatorinio hospiso savanoriai

Verabschiedet wurden: Margret Dütz (28 Jahre), Rosmarie Leroy (28 Jahre), Hermann Schnoor (25 Jahre), Ingrid Denninger (25 Jahre), Maria von der Haar (17 Jahre), Ute Armborst (15 Jahre), Ilse Hoppe (15 Jahre), Silvia Topuz (12 Jahre), Ute Molitor (11 Jahre) und Marita Gerdes (11 Jahre). Sieben nahmen an der Feier teil, drei waren leider verhindert.

Atsisveikinimas Bönekerskapelle kavinėje

Rheine. cpr . Garbė tarnybai! Tai tikrai galima pasakyti apie dešimt savanoriškai gyvenimą baigiančių slaugytojų, su kuriais atsisveikino ekumeninis ambulatorinis hospisas. Jie padarė garbę savo įstaigai, nes iš viso baigėsi daugiau kaip 187 metų hospiso veiklos laikotarpis.

Keturi savanoriai dirba jau daugiau nei 20 metų, du iš jų net buvo steigėjai 1994 m. Jie padėjo kurti hospiso tarnybą ir išsiugdė požiūrį į žmonių palydėjimą prie jų lovų: Leisti save paliesti situacijos nuotaikai, ištverti skausmingus pokalbius ir juos užbaigti, kad nuo krikščioniško savęs suvokimo pereitume prie veiksmų. Padėti ir palaikyti – ir tai daryti su didele tolerancija žmonių gyvenimo būdams, su kuriais galima susidurti.

Iš pradžių planuota su nusipelniusiais savanoriais atsisveikinti per 2021 m. gruodžio mėn. advento šventę. Dėl pandemijos šį renginį teko atšaukti, todėl dešimt savanorių buvo pakviesti į privatų atsisveikinimo vakarėlį. Su išvykusiais savanoriais atsisveikino Sveikatos ir senėjimo departamento vadovas Klausas Jägeris, buvusi hospiso koordinatorė Anna Zeitler-Schlöder ir aktyvios gyvenimo pabaigos slaugytojų atstovės Marita Bundiers bei Elisabeth Niemeier. Jie buvo pakviesti į jaukų kavos vakarėlį Bönekerskapelle kavinėje. Visi buvo pagerbti už dalyvavimą ir įvertintos jų asmenybės. Veteranai palydėtojai taip pat turėjo daug ką papasakoti, pavyzdžiui, apie tai, kaip tarnyba buvo organizuojama iš pradžių, kaip vėliau buvo inicijuoti tokie projektai, kaip gedulo kavinė ir “Hospisas kuria mokyklą”. Savanoriams dovanų buvo įteikta grupinė nuotrauka atminimui ir knyga apie “Tylos kambarius” Hanoverio-Riklingeno kapinėse. Tai meno paroda, vaizduojanti penkias netekties ir atsisveikinimo fazes pagal Elisabeth Kübler-Ross. Knyga tapo “užkandžiu”, nes ja savanoriai buvo pakviesti į vienos dienos kelionę į Hanoverį, kurią hospiso grupė planuoja birželio mėnesį.