Naujienos

“Iš baltųjų laikų”

Anja Bilabel

Radijo pjesė, sudaryta iš įdomios pasaulinės literatūros prozos ir poezijos, kurioje balta spalva atlieka ypatingą vaidmenį.Rheine. Radijo pjesė “Von weißer Zeit” – tai fantastiška literatūrinė ir muzikinė baltos spalvos variacija. Anja Bilabel surengė nuotaikingą vakarą, kuriame skambės išskirtinė pasaulinės literatūros proza ir poezija, o baltai spalvai tenka ypatingas vaidmuo. Rose Ausländer, Trumano Capote, Sarah Kirsch, Virginijos Woolf, Ingeborgos Bachmann, Rainerio Marijos Rilkės ir kitų autorių tekstai pateikiami sinestetiškai, paslaptingai kaitaliojant juos su muzika. Jai arfa akompanuoja Verena Volkmer.

Aktorė ir Lauschsalon kamerinių radijo spektaklių režisierė Anja Bilabel baigė aktorinio meistriškumo studijas Fritzo Kirchhoffo mokykloje Berlyne. 1998-2008 m. ji nuolat dirbo įvairiuose Vokietijos teatruose, daugiausia atlikdama pagrindinius vaidmenis. Nuo 2008 m. ji dirba savarankiškai ir kaip kviestinė aktorė visoje Vokietijoje. Anja Bilabel iki šiol dirba radijo laidų ir laidų pranešėja “Deutschlandfunk Cologne”, WDR, “Hessischer Rundfunk” ir HR televizijoje.

Ji yra gavusi keletą nominacijų ir apdovanojimų už savo pjeses ir radijo pjeses – ir kaip aktorė, ir kaip pasakotoja. Anja Bilabel gyvena Miunsteryje, daugiausia važinėja į Frankfurtą (teatras, radijas, televizija, dubliavimas), Kelną (radijas, garso knygos) ir į visas vietas, kur jos “Lauschsalon” rengia kviestinius pasirodymus. Renginys organizuojamas bendradarbiaujant su Reino miesto Lygių galimybių tarnyba.Renginys vyks 2022 04 09, šeštadienį, 17.00-18.30 val. Salzsiedehaus, Salinenstraße 105, 48432 Rheine. Dalyvavimas nemokamas, būtina tik registracija telefonu (05971) 939-124!