Naujienos

Visada išklausykite darbuotojus ir bendradarbius.

Im Rahmen einer Feierstunde erhielt Annette Roes (Mitte) zu ihrer Verabschiedung die goldene Caritas-Ehrennadel. Weiter im Bild (v. l.) Werkstattleiter Markus Döpker, Alexander Wenkers (Leitung Sozialer Dienst), Caritas

Caritas Emstor seminarai: Annette Roes išėjo į pensiją / Auksinis Caritas garbės ženklas

Rheine. cpr. Po daugiau nei 35 metų darbo Rheine Caritas, ypatingą dėmesį skiriant Caritas-Emstor dirbtuvėms, Annette Roes, dirbusi socialinių paslaugų vadove ir dirbtuvių vadovo pavaduotoja, atsisveikino su pensija. “Caritas-Emstor” dirbtuvėse su Roesu atsisveikino direktorių valdyba, vadovybė, darbuotojai ir kiti bendražygiai. Už ypatingą atsidavimą Caritas valdybos nariai Dieteris Fühneris ir Ludgeris Schröeris Vokietijos Caritas asociacijos ir Miunsterio vyskupijos Caritas asociacijos vardu įteikė jai Caritas auksinį garbės ženklą.

Nuo pat “Caritas Emstor” dirbtuvių atidarymo 1986 m. gegužės mėn., kai jose buvo įkurtos neįgaliųjų dirbtuvės, Annette Roes dirbo dirbtuvių socialinėje tarnyboje. Kartu su dirbtuvių vadovu Heinzu Thalmannu ir dviem grupių vadovais ji pradėjo kurti dirbtuves. Annette Roes buvo patikėta užduotis kurti Caritas-Emstor dirbtuvių socialines paslaugas. Su 34 “neįgaliais” darbuotojais pradėjo veikti “Caritas-Emstor” dirbtuvės. Šiuo metu dirbtuvėse dirba daugiau nei 500 neįgaliųjų ir apie 125 darbuotojai.

Ypač pirmaisiais veiklos metais iš darbuotojų nuo pat pradžių buvo reikalaujama išradingumo ir kūrybiškumo. Iš pradžių darbo medžiagoms ir medžiagoms gabenti buvo naudojamas asmeninis automobilis ir privačiai pasiskolinta arklio priekaba, – prisiminė Dieteris Fühneris, pasakodamas apie dirbtuvių pradžią.

Iki šiol dirbtuvės nuolat auga. Pradėjus veiklą Stolbergstrasse, 2000-ųjų pradžioje buvo pastatytas naujas pastatas Edisonstrasse. 2020 m. buvo atidarytos Sandkampio filialo dirbtuvės. Kadaise buvusios nedidelės “Caritas Emstor” dirbtuvės dabar išaugo į dirbtuves, kurios lemiamai prisideda prie svarbaus ekonominio ir socialinio veiksnio Reino regione ir už jo ribų.

Visus šiuos metus Annette Roes su didžiausiu atsidavimu ir pasiaukojimu rūpinosi naujų darbo vietų neįgaliesiems kūrimu ir plėtra. Čia taip pat reikėtų pabrėžti, pavyzdžiui, dviračių stoties geležinkelio stotyje ir išorinių darbo vietų įrengimą, pavyzdžiui, KAFFEEHAUS. “Su dideliu atsakomybės jausmu, aukšta profesine kompetencija ir nenuilstamu atsidavimu, gerokai viršijančiu įprastą lygį, ji nuolat dalyvavo Caritas Emstor seminaruose. Ji visuomet buvo prieinama visiems ir kiekvienam, buvo atvira visiems, tiek darbuotojams, tiek bendradarbiams”, – pabrėžė Annette Roes nepaprastą atsidavimą.