Naujienos

2022 m. Kultūros premija skirta Gerdui Cossei

Gerd Cosse (l.) hier zusammen mit Bürgermeister Dr. Peter Lüttmann bei einer Veranstaltung im Rathaus, erhält den Kulturpreis 2022 der Stadt Rheine.

“Žurnalistui ir rašytojui Gerdui Cossei įteikta Reino miesto kultūros premija.” Apie tai ketvirtadienio numeryje pranešė laikraštis “Münsterländische Zeitung”. Toliau rašoma:

Vakar vakare Kultūros komitetas vienbalsiai pritarė žiuri rekomendacijai, kuri savo siūlymą motyvavo tuo, kad Cosse nuopelnai yra išskirtiniai – jis yra autorius ir dokumentuoja Reino miesto istoriją.

Buvęs laikraščio (“Münstersche Zeitung”) redaktorius, be kita ko, parašė knygą “Tunnelgeheimnis” (“Tunelio paslaptis”), kurioje aprašomi archeologiniai radiniai Falkenhofe. Cosse, kuris taip pat veda internetinį tinklaraštį, intensyviai teikė žurnalistinę paramą “Regionale 2004″.”

Rheine Town Twinning Association valdyboje Gerdas Cosse yra atsakingas už bendrą interneto svetainę www.friendsineurope.com, kurią administruoja Borne, Leiria, Bernburg, Trakai ir Rheine susigiminiavę miestai.