Naujienos

Suteiktas “Auksinis” sertifikatas

Reino miestas yra dviračiams palankus darbdavys

Rheine. Nuo 2017 m. Vokietijos dviratininkų klubas (ADFC) suteikė visoje ES galiojantį sertifikatą “Dviračiams palankus darbdavys”. Dabar Reino miestui suteiktas trokštamas “aukso” ženklas. Nacionalinės asociacijos ADFC projektų vadovė Sara Tsudome sako: “Reino miestas įvairiomis priemonėmis remia darbuotojus, kurie į darbą keliauja dviračiais. Tai suteikia daug privalumų: Taip darbdavys gali surinkti taškų įmonės sveikatos, aplinkosaugos ir mobilumo valdymo srityse.”

Reino miestas yra tipiškas dviratininkams draugiškas vidutinio dydžio Miunsterlando regiono centras. Sukūrus dviračių transporto koncepciją ir įdiegus savivaldybės judumo valdymą, šiemet bus įgyvendinta daugybė infrastruktūros priemonių, taip pat planuojama priimti į AGFS ir sertifikuoti savivaldybę kaip “dviračiams palankią darbovietę”.

Kuo išsiskiria dviračiams palankus darbdavys?

Dviračiams draugiški darbdaviai taupo išteklius ir išmintingai naudoja lėšas: Apskritai dviračių stovėjimo aikštelė yra pigesnė ir užima mažiau vietos nei automobilių stovėjimo aikštelė. Todėl tie, kurie įdarbina darbuotojus ant dviračių, gauna daug naudos. Be to, įrodyta, kad reguliari mankšta gerina sveikatą ir motyvaciją.

Meras Dr. Peteris Lüttmannas pabrėžia, kad merijos motyvacija dėl kampanijos “STADTRADELN” yra teisinga. “Nuo 2017 m. miestas labai sėkmingai dalyvauja STADTRADELN, o miesto administracijos komanda nuolat patenka į pirmąją miesto vidaus reitingo grupę.” jis su pasididžiavimu praneša. Atsakinga skyriaus vadovė Milena Schauer priduria: “Žinoma, svarbu, kad visi galėtų saugiai, sausai ir, jei įmanoma, žemės lygyje pastatyti dviračius. Pastaraisiais metais į tai daug investavome ir sukūrėme saugias automobilių stovėjimo aikšteles, pavyzdžiui, požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje.”

Renovuojant ir pertvarkant visą rotušės centrą su aplink esančia aikšte miesto centre, reikia atsižvelgti ne tik į šiuolaikinius dviračių transporto reikalavimus, bet ir į tai, kad viešnagės kokybė taptų patrauklesnė, pabrėžia ir meras, ir statybų skyriaus vadovas. Darbuotojams ir lankytojams dviračiais patogią aplinką galėtų dar labiau padidinti degalinė, įkrovimo įrenginiai, modernūs gatvės baldai ir nauji dizaino elementai, kuriais būtų išreikštas dėkingumas dviratininkams ir kartu sukurta patraukli darbo aplinka.

Persirengimo patalpos ir dušai taip pat vertinami teigiamai. Sertifikavimo atveju taip pat žiūrima, kad būtų ne tik darbo bilietai viešajam transportui, bet ir lengvatos tiems, kurie į darbą važiuoja dviračiu, arba kad būtų siūloma dviračių nuoma. Ypač dėl paskutinio punkto – savivaldybių darbdavių asociacijos ir profesinių sąjungų susitarimas dabar leidžia teikti savivaldybių lizingo paslaugas. Reino miestas sudarė tam pagrindines sąlygas, paskelbė konkursą ir nuo pavasario pasiūlys savo darbuotojams galimybę nuomotis tarnybinius dviračius.

Reikšmė darbuotojų sveikatai, tvarumui ir klimato apsaugai

Michaelis Woltersas, Reino miesto mobilumo vadybininkas ir dviračių transporto koordinatorius, dalį savo darbo laiko sistemingu dviračių transporto skatinimu įmonėse: “Jei daugiau žmonių į darbą atvyks dviračiais, tai padės išvengti fizinio aktyvumo trūkumo. Į darbą dviračiu važiuojantys žmonės sutaupo milžiniškas degalų sąnaudas, vidutiniškai trečdaliu mažiau serga ir mažiau rizikuoja užsikrėsti infekcijomis. Dviračiams palankios priemonės prisideda prie įmonės aplinkosaugos valdymo ir klimato apsaugos ir yra esminė tvaraus judumo valdymo dalis, nes darbuotojų judumas taip pat yraCO2 balanso dalis.”

Daugiau informacijos rasite adresu: www.fahrradfreundlicher-arbeitgeber.de