Naujienos

Vestfalijos galerija” – priešais ir užkulisiuose

Carlo Mense: Badende, 1913. Foto: LWL-Museum für Kunst und Kultur, Münster

Reine kasdien galima pamatyti tokių svarbių menininkų kaip Otto Modersohnas, Augustas Macke ar Josefas Albersas kūrinių, kuriuos nuolat skolina Miunsterio LWL meno ir kultūros muziejus. “Vestfalijos galerija” buvo atidaryta 1996 m. kaip muziejaus “Kloster Bentlage” dalis. Čia muziejaus lankytojai, kuriuos traukia ir dažnai stebina kūrinių kokybė ir įvairovė, sužino apie Vestfalijos ir Vestfalijos menininkų indėlį į XX a. meno raidą.

Sekmadienį, 27.03.22 15 val., paskaitoje Dr. Tanja Pirsig-Marshall, modernizmo specialistė ir LWL meno ir kultūros muziejaus Miunsteryje direktoriaus pavaduotoja, supažindins su Vestfalijos galerijos pristatymo istorija ir koncepcija bei pateiks įdomių įžvalgų apie savo darbą. Vėliau proveniencijos tyrinėtoja Eline van Dijk pristatys “Bentlage” eksponuojamų kūrinių kelią nuo jų sukūrimo iki patekimo į muziejaus kolekciją. Miunsterio muziejaus tyrinėtojos nuomone, kartais paveikslų nugarėlės jos darbuose yra labiau atskleidžiančios nei tapybos atvaizdai priekyje. Abi paskaitos papildo viena kitą ir veda klausytojus į meno pažinimo kelionę.

Tarp paskaitų, kurių kiekviena trunka apie 40 minučių, Festivalio salėje per pertrauką bus siūlomi užkandžiai, kurie yra įskaičiuoti į įėjimo kainą – 5 eurai asmeniui. Norint dalyvauti paskaitoje, reikia pateikti 3G dokumentą ir dėvėti medicininę kaukę arba FFP-2 kaukę. Informaciją teikia Reino savivaldybės muziejai tel. 05971-920610 (pirmadieniais-penktadieniais) arba 918450 (šeštadieniais ir sekmadieniais).