Naujienos

Neperšaunamos liemenės administracijos darbuotojams

Miestų partnerystės asociacija skiria 10 000 eurų Ivano-Frankivsko infrastruktūrai palaikyti VeTrakų susigiminiavęs miestas organizuojadonorystę

RHEINE/TRAKAI. Pagalbos prašymas buvo ne tik neįprastas, bet ir skubus: Ukrainos Ivano-Frankivsko miesto meras paprašė Lietuvos dvynių Trakų padėti įsigyti neperšaunamų liemenių. Priežastis: Ivano-Frankivsko miesto administracijos darbuotojams, dirbantiems užtikrinant ypatingos svarbos infrastruktūros objektų saugumą, reikia tokios apsaugos. Rusijos raketos jau pataikė į 230000 gyventojų turintį miestą Vakarų Ukrainoje. Autobusų vairuotojai nėra vieninteliai, kurių gyvybei nuolat gresia pavojus.

Pagalbos šauksmas pasiekė Reino miesto susigiminiavusių miestų asociaciją telefonu per trečiadienį Bönekerskapelle kavinėje vykusį diskusijų ciklą “Susigiminiavusių miestų draugai”. Trakų savivaldybė, kuriai Reino giminystės asociacija pasiūlė finansinę paramą savo Ukrainos miestams dvyniams, konkrečiai paklausė, ar būtų galima paaukoti lėšų šioms neperšaunamoms liemenėms.

“Valdyba balsavo labai greitai. Tą pačią dieną savo partneriams Lietuvoje pervedėme 10000 eurų. Dabar galima įsigyti 50 tokių liemenių savigynai”, – sakė Reino miesto draugijos pirmininkas Reineris Wellmannas. Iš pradžių pagalbos šauksmas šiek tiek suglumino žmones, nes pagalbos reikmenys paprastai suprantami kaip vaistai, maistas, elektros baterijos, deglai ar sužeistiesiems ir ligoniams skirtos priemonės. “Tačiau nuo pat pradžių vadovavomės nuostata, kad žmonės vietoje geriausiai gali nuspręsti, kokia pagalba šiuo metu yra tikrai skubi. Štai kodėl paraginome surengti aukų kampaniją”, – tęsia Wellmannas.

Trakų atsakymas buvo tiesioginis: “Ačiū, ačiū, ačiū, ačiū. Rytoj nupirksime neperšaunamas liemenes ir kitus gaminius Ivano Frankivskui”, – pranešė mero Andriaus Satevičiaus biuras. Taigi šiuo metu į Vakarų Ukrainą tikriausiai keliauja apsauginių liemenių transportas iš Lietuvos.

Dvynių asociacija norėtų padėkoti visiems rėmėjams, kurie iki šiol skyrė apie 21 000 eurų. Praėjusią savaitę Dvynių asociacija Trakams jau pervedė 5000 eurų. Už šiuos pinigus buvo nupirkti vaistai, kurie šiuo metu vežami į karinę ligoninę Luzke. Čia taip pat gydoma daug sužeistų civilių. Nuotrauka: Tagesschau

Vis dar skubiai reikia aukų. Palaikydama ryšius su Trakais, Miestų partnerystės asociacija užtikrina tikslingą ir skubią pagalbą Ukrainoje.

Dovanojimo sąskaita: IBAN DE 65 4935 0005 0000 0642 53 Stadtsparkasse Rheine. Raktinis žodis: Donorystės kampanija Ukraina. Jei norite gauti kvitą už auką, pervesdami pinigus nurodykite savo adresą.