Naujienos

Karo pabėgėliai į Leiriją atvyksta sveiki

Ketvirtadienį laukiama dar vieno autobuso su žmonėmis iš Ukrainos – “Gertrudenstift” vėl suteiks nakvynę

LEIRIA/RHEINE. Vėlų pirmadienio vakarą Leirijos miestas priėmė 51 ukrainiečių pabėgėlių grupę. Praėjusią savaitę jie atvyko į Varšuvą po ilgo skrydžio iš kovojančių Ukrainos miestų. Grupė naktį iš šeštadienio į sekmadienį praleido Reino mieste, Gertrudenstifte. Daugumai jų tai buvo pirmoji naktis šiltoje lovoje po kelias dienas trukusio skrydžio.

Iš šios grupės, kurią sudaro 25 vaikai ir jaunuoliai iki 20 metų, 19 nuo 21 iki 50 metų ir šeši vyresni nei 50 metų, 31 apgyvendintas draugų namuose ir 20 – savivaldybės stadione. Trys išvyko į Belgiją Leirijos savivaldybės suteiktu autobusu.

Atvykęs Leirijos meras Gonçalo Lopesas pasveikino pabėgėlius Leirijos gyventojų vardu ir pakartojo, kad savivaldybė ir pilietinė bendruomenė ir toliau teiks humanitarinę pagalbą Ukrainos gyventojams.

Leirijos savivaldybė laikiną pabėgėlių priėmimo centrą įkūrė savivaldybės stadione “Dr. Magalhães Pessoa”, kur dvi dešimtys komandų kabinų buvo paverstos kambariais su 54 lovomis.

Šalia stadiono bendradarbiaujant įmonėms ir įstaigoms, pavyzdžiui, Maceiros “Secil” ir Leirijos vyskupijos kunigų seminarijai, buvo sukurtas tinklas, kuris suteikė būstą ir kambarius šeimoms iš Ukrainos, ir kuris išsiplėtė dar 16 lovų.

Be šių pabėgėlių, Leirijos savivaldybė jau priėmė 18 pabėgėlių savivaldybės stadione Dr. Magalhães Pessoa.

Pateikiame vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas žmonių atvykimas į Leiriją

https://fb.watch/bM5xDzClIS/

Ketvirtadienį laukiama dar vieno autobuso su žmonėmis iš Ukrainos. Šie žmonės taip pat liks nakvoti Gertrudenstift. Miestų susigiminiavusių miestų asociacijos valdyba šiuo metu taip pat ruošiasi šiai pagalbos akcijai ir toliau prašo aukoti.