Naujienos

Ugniagesiai dabar gali dar efektyviau gesinti miškų ir laukų gaisrus

Morneso cisterninis gaisrinis automobilis perduotas Bernburgo vietos ugniagesių komandai

Bernburgas. Šilumos apsaugos danga, ant stogo sumontuoti prožektoriai ir specialios ugniagesių kuprinės su plieniniais vamzdžiais – Vidaus reikalų ir sporto ministerijos paramos dėka Salzlandkreisas toliau investavo į modernią gaisrų gesinimo techniką.

Šios savaitės pradžioje oficialiai pradėtas eksploatuoti naujas gaisrinis automobilis, specialiai pritaikytas miškų ir laukų gaisrams gesinti. Apskrities priešgaisrinės tarnybos viršininkas Hansas Ulrichas Robitzschas automobilio raktelius perdavė Bernburgo miesto priešgaisrinės apsaugos tarnybos vadovui Frankui Jäntschui priešais Štaßfurto priešgaisrinės tarnybos techninį centrą. Ten “Magirus” gaisrinis automobilis bus dislokuotas Bernburgo ugniagesių komandos gaisrinėje. Priežastis: bendražygiai visada pasiruošę veikti. Be to, vietos ugniagesių komanda įsipareigojo teikti paramą vadinamosiose viršvietinėse operacijose. Tai taip pat apima nelaimių kontrolės užduotis. Tam įtakos turi ir centrinė Bernburgo vieta bei susisiekimas su greitkeliais.

Vietos ugniagesių komanda taip pat gali naudoti transporto priemonę vietiniams gaisrams gesinti. Priešgaisrines tarnybas valdo atitinkami miestai ir savivaldybės. Tačiau Salzlandkreisas, turėdamas atsakingą specializuotą tarnybą, prisiima aukštesnio lygmens užduotis priešgaisrinės apsaugos ir nelaimių kontrolės srityje.

Įsigijimo išlaidos sudaro apie 304 800 eurų. Saksonijos-Anhalto žemė padengia apie 88 proc. išlaidų.

Dėl nuolatinės sausros toliau daugėja augmenijos gaisrų. Kad būtų galima geriau reaguoti į pasikeitusias sąlygas, nuo praėjusių metų vidurio Salzlandkreis, taip pat ir žemės vyriausybės dėka, turi dvi mobilias gesinimo vandens talpyklas, kurių kiekvienos talpa – 30 000 litrų. Jie dislokuoti Šionebeke.

Apskrities administratorius Markusas Baueris (Markus Bauer) sako, kad ugniagesiai gelbėtojai budi gyventojų labui bet kuriuo paros metu, dažniausiai ne tik dirbdami savo darbą. “Privalome kiek galėdami paremti šį savanorišką darbą. Tai apima šiuolaikines technologijas, skirtas efektyviam gaisrų gesinimui.” Pasak rajono ugniagesių vadovo Hanso Ulricho Robicšo (Hans-Ulrich Robitzsch), šis gaisrinis automobilis yra vienas moderniausių šiuo metu turimų transporto priemonių, nes jo įranga ir eksploatacinės galimybės – 6000 litrų vandens ir 200 litrų putų, skirtų augmenijos gaisrams gesinti. Be kita ko, ugniagesiai gali gesinti gaisrus važiuojant transporto priemonei.