Naujienos

Žmonės iš Ukrainos gali atvykti

Autobusas pakeliui į Leiriją sustoja nakvynei Rheine – apgyvendinimas Gertrudenstift

Tikimasi, kad 54 pabėgėliai iš Ukrainos šiandien apie 23 val. atvyks įRheine. Tai daugiausia moterys ir vaikai, kurių amžius nuo dviejų mėnesiųiki 77 metų. Mūsų susigiminiavęs miestas Leiria pasirūpino autobusu įPortugalijoje. Ryte autobusas su pabėgėliais, dviem vairuotojaisir trimis palydovais išvyko į Varšuvą. Draugai iš Leirijos paprašė mūsų asociacijossuteikti nakvynę ir maistą. GertrudenstiftBentlage mielai atsižvelgė į šį prašymą ir šį vakarą priims žmones.Rytoj, sekmadienį, po pusryčių jie tęs kelionę į Leiriją su dar vienusustojimu Prancūzijoje.

Šiandien mūsų valdybos nariai supakavo džiuto maišus ir nuvežėjuos į Gertrudenstift, o atvykę juos išdalins. Vaikams skirta piešimo reikmenų, kakavos irsaldumynų, o suaugusiesiems – higienos priemonių, dantų šepetėlių, dantų pastos,dušo šampūno ir pan. Taip pat buvo suteiktos dvi kūdikių lovelės, kad mažieji galėtų ramiai miegoti.

Jau dabar norėtume padėkoti “Gertrudenstift” užpriėmimą ir remiančioms įmonėms. Kai kurie pabėgėliams suteikti daiktaibuvo finansuojami iš aukų sąskaitos “Draugai padedadraugams”. Todėl didelis ačiū ir čia esantiemsdonorams.