Naujienos

Iki 2025 m. 100 proc. žaliųjų dujų savivaldybių nekilnojamajam turtui

Borne savivaldybė kartu su keliomis kitomis Tventės savivaldybėmis pradėjo bendrą viešųjų pirkimų procesą Europos konkurse dėl ekologiškų ir (arba) CO2 kompensuojamų dujų tiekimo. Tai reiškia, kad nuo 2025 m. sausio 1 d. savivaldybės nekilnojamasis turtas bus visiškai tvarus, naudojant žaliąsias dujas.

2025 m.: tinkamas momentasPo kelerių metų miesto rotušė bus integruota į Kulturhus Naujuosiuose Borne namuose. Sportpark Het Wooldrik taip pat bus tvariai atnaujintas. Tikimasi, kad iki 2025 m. sausio 1 d. dujų poreikis sumažės maždaug 75 %. Todėl 2025 m. yra tinkamas laikas pereiti prie tvarių dujų. Kelios kitos Tventės savivaldybės jau 2023 m. pereis prie žaliųjų dujų.

Vietoje išgaunamos dujosBorne savivaldybė ir kitos bendradarbiaujančios savivaldybės renkasi vietoje gaminamas žaliąsias dujas iš “AVI Twente B.V.” (“Twence Holding” dukterinė įmonė). Žaliosios dujos yra patobulintos (pritaikytos naudoti užstatytose teritorijose) žaliosios dujos, todėl jos yra 100 % tvarios dujos. Vienas iš galimų žaliųjų dujų šaltinių yra Zendereno mėšlo apdorojimo gamykla.