Naujienos

Miego sutrikimai – ne tik vėžio atvejais

Reino suaugusiųjų švietimo centro ir Reino miesto bei Šteinfurto apskrities lygių galimybių pareigūnų bendradarbiavimo renginys.

Rheine. Suaugusiųjų švietimo centro ir Reino miesto bei Šteinfurto apskrities lygių galimybių specialistų kvietimu 2022 m. kovo 23 d., trečiadienį, 19.30 val. suaugusiųjų švietimo centre Reine, Neuenkirchener Str. 22, psichoterapeutė ir psichoonkologė Julia Nieland teiks informaciją tema: “Kovojant su miego sutrikimais – ne “tik” su vėžiu.

Geras miegas – Ką daryti, kai mintys neleidžia užmigti? Į ką turėčiau atkreipti dėmesį dieną ir vakare, kad galėčiau gerai išsimiegoti? Ką daryti, jei fiziniai negalavimai trukdo miegoti?

Miego sutrikimai yra plačiai paplitę ir gali sukelti daug rūpesčių. Kalbant apie vėžį, apie 2/3 visų sergančiųjų kenčia nuo miego problemų. Tai yra sunkumai užmigti, ilgas budėjimas naktį ir ankstyvas prabudimas. Daugiau nei milijonas žmonių Vokietijoje nebegali užmigti be migdomųjų vaistų. Tačiau miego tabletės paprastai nėra priežastinis gydymas ir gali sukelti naujų problemų, pavyzdžiui, padaryti žmones priklausomus. Miego sutrikimus gali sukelti tiek fiziniai, tiek psichosocialiniai veiksniai.

Paskaitoje informuojama apie miego sutrikimų atsiradimo, palaikymo ir gydymo aspektus ir parodomos galimybės, kaip tie, kuriems tai aktualu, gali prisidėti prie geros miego kokybės. Vėžio pavyzdžiu bus iliustruojama, kaip miego problemos gali būti sprendžiamos ir fizinių ligų kontekste. Bus aptariami mitai ir klaidingi įsitikinimai apie miegą. Be to, bus pateikta pasiūlymų, kaip, pavyzdžiui, nutraukti minčių karuselę ir kaip savo elgesiu bei atsipalaidavimu sudaryti sąlygas gerai išsimiegoti (pvz., taikant miego higienos priemones).

Renginys nemokamas. Būtina registracija telefonu (05971 939-124).

Nuotraukoje: Pranešėja: Julia Nieland, psichologinė psichoterapeutė, psichoonkologė (WPO), Miunsterio vėžio konsultacijų centro darbuotoja.