Naujienos

Kur čia moterys?

Tarptautinės moters dienos proga – viešos ekskursijos su gidu vienuolyne ir druskos virykloje

Kovo 8 d., antradienį, Tarptautinės moters dienos proga Reino savivaldybės muziejai siūlo dvi viešas ekskursijas. Jie daugiausia dėmesio skirs moterų gyvenimo pėdsakams mene ir istorijoje. Visiems susidomėjusiems lankytojams pradžia 15.00 val. muziejuje Kloster Bentlage. Per bendrą ekskursiją po Vestfalijos galeriją greitai pastebėsite, kad paveiksluose dažnai vaizduojamos moterys: Moterys dažnai vaizduojamos paveiksluose, tačiau retai susiduriame su jomis kaip menininkėmis. Kodėl taip yra iš tikrųjų? Parodos tema – amžių sandūros menas apie 1900 m. ir to meto sąlygos moterims dirbti menininkėmis. Priešais Augusto Macke’s ir Josefo Alberso darbus dėmesys bus sutelktas ir į jų žmonas Elisabeth Macke ir Anni Albers.

Antroji ekskursija su gidu vyks 17.00 val. druskos virykloje. Čia bus pristatyti istoriniai druskos sandėliai ir katilai bei rašytojo Josefo Wincklerio muziejus. Moterų ir asmenybių, vaidinusių svarbų vaidmenį šioje vietoje, pėdsakai yra gana paslėpti. Tačiau šiandien jie iškeliami į dienos šviesą.

Abiejose muziejaus vietose kaina – 5 € asmeniui. Šiandien moterims dalyvavimas yra nemokamas. Norint dalyvauti, reikia turėti 2 G pažymėjimą, o patalpose būtina dėvėti medicininį burnos ir nosies apdangalą arba FFP 2 kaukę. Kadangi dalyvių skaičius ribotas, rekomenduojame registruotis tel. 05971-920610 (darbo dienomis) arba iki kovo 8 d., antradienio, 12 val. el. paštu .